Now Reading
„Viata amoroasa”: vezi cine a fost cel mai iubaret rege din istorie

„Viata amoroasa”: vezi cine a fost cel mai iubaret rege din istorie

Aflati toata povestea iubirilor lui Henry al VIII-lea si a altor regi ai Angliei in cartea „Viata amoroasa  a regilor Angliei”, prima din colectia “Viata Amoroasa”.

Sase neveste, sase amante oficiale, zeci de amante neoficiale. Un lant nesfarsit de iubiri si tradari, doua divorturi ce s-au terminat cu decapitarea ex-sotiilor, o singura obsesie: nasterea unui mostenitor baiat.

S-au scris carti si cantece, s-au facut filme, s-au spus povesti. Henry al VIII-lea este, cu siguranta, cel mai controversat monarh al Angliei si al Europei.

Impulsiv, despotic, excesiv, neinduplecat. Henry al VIII-lea era celebru pentru deciziile de moment, dar si pentru faptul ca pentru ideile si dorintele sale putea sa nasca un conflict cu toata lumea, aliati, papi, nobili, dar mai ales iubite. Multe din certuri terminandu-se cu decapitarea oponentului.

Catherine: prima sotie. Nu reuseste sa ii daruiasca un mostenitor baiat. Henry anuleaza casatoria pe motiv ca a fost blestemata.

Ann Boleyn: a doua sotie. Nu ii daruieste mostenitori, in plus, este foarte independenta si neobedienta. Anuleaza casatoria pe motiv de vrajitorie si o executa pe Ann Boleyn pe motiv de inalta tradare.

Jane Seymour: a treia sotie. Ii daruieste un baiat care va deveni viitorul rege, dar moare la nastere

Anne de Cleves: a patra sotie. Printesa germana. A anulat casatoria cu ea pe motiv ca era neatragatoare.

Catherine Howard: a anulat casatoria pe motiv de adulter si a decapitat-o pe regina.

Catherine Parr: ultima sotie, a scapat ca prin urechile acului de arestare pe motive religioase, Henry razgandindu-se in ultimul moment.

Colectie recomandata de Libertatea, pret 19,99 lei, disponibila pe piata incepand cu 19.04.2016.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!