Now Reading
Ce inseamna sa fii sexy

Ce inseamna sa fii sexy

sexy, sexualitate

„Am primit complimente“

Gabriela, 29 de ani, profesoara

„Inca inainte de anii adolescentei, am primit complimente pentru aspectul meu fizic. Mama a fost preocupata sa ma invete ce imbracaminte m-ar avan­ta­ja, ce tip de fard mi-ar pune in valoare trasaturile sau mi-ar ascunde defec­te­le. Dintotdeauna m-am simtit bine in pielea mea si m-am acceptat asa cum sunt. Astazi, mi se pare firesc sa depun efort pentru a arata bine, sa investesc timp pentru a ma ingriji, si mi se pare firesc sa atrag privirile. Nu imi este ru­si­ne sa smulg complimente si nu cred ca este nimic rau in a vrea sa arati bine”.

„Nu vreau sa seduc“

Ioana, 26 de ani, PR

„Ceea ce caut, inainte de toate, cand aleg un anumit stil vestimentar, este sa ma plac pe mine in primul rand. Este o adevarata placere sa ma imbrac sexy. Cel mai mult imi place sa combin stilul sexy cu cel sobru: un top asimetric cu o pereche de jeans, o fusta mulata cu un pulover pe gat. Asta imi da sentimentul ca am grija de mine. Cred ca imi permite sa imi pun in valoare feminitatea fara sa fiu vulgara. Nu m-as imbraca niciodata doar ca sa plac cuiva; ceea ce caut, inainte de toate, este sa ma plac eu.“

Cel mai bine – echilibru

Ce este mai bine sa alegi: un mod de prezentare traditionalist, retinut sau unul modern, efervescent, sexy? In acest punct psihologia intalneste firescul simtului comun: este ideal sa te simti bine fiind tu insati. Iata concluzia psihologului Vald Enachescu: „Ideal este sa nu ignori aspectele ce tin de trecut dar sa ai si deschiderea catre viitor. Acesta este un echilibru care, atat timp cat exista in interiorul fiecaruia, se va vedea si la exterior prin atitudinile si relatiile cu ceilalti”.

„Sa fii sexy inseamna sa indraznesti“

Carolina, 33 de ani, traducatoare

„Pentru mine sa fii sexy inseamna sa fii eleganta, sa placi si sa sugerezi mai degraba decat sa arati. Inseamna, de asemenea, sa te simti bine asa cum esti imbracat. Nu imi pun fuste scurte pentru ca stiu ca nu m-as simti in largul meu. Sa fii sexy reprezinta, mai degraba, ceva legat de comportament. Inseamna sa indraznesti sa arati un pic mai mult din pielea, genunchii, bratele sau gleznele ridicate pe tocuri inalte, dar intotdeauna cu naturalete. O femeie care nu se simte confortabil intr-o tinuta foarte sexy nu poate ascunde asta. Si cred ca un barbat nu se va simti la fel de atras de ea ca de o femeie careia ii va placea intr-adevar sa fie provocatoare si va trai asta in mod natural.”

Editare de Irina-Gabriela Buda
Foto: shutterstock.com

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!