Now Reading
Cum sa nu mai eviti iubirea

Cum sa nu mai eviti iubirea

Visezi sa intalnesti persoana potrivita, dar ceva parca te opreste? Invata cum sa nu mai eviti iubirea! Iata cateva metode prin care te poti apropia de un viitor partener de cuplu.

 

 

Singuratatea nu este mereu o solutie, iar nevoia de a fi intr-o relatie de cuplu este absolut naturala. Intimitatea emotionala este si ea fireasca daca nu te lasi manipulata de propriile tale ganduri. Invata sa descifrezi strategiile mentale care te impiedica sa fii fericita si cum sa nu mai eviti iubirea.

 

Tiparele mentale. Incearca sa constientizezi dupa ce tipare mentale functionezi. Fii atenta la comportamentul tau si la ce te impiedica sa te apropii de un partener de cuplu. Daca esti tentata sa analizezi fiecare trasatura sau gest, chiar si atunci cand te simti atrasa de cineva, ia-ti timp de gandire.

Poate fi doar o reactie determinata de mecanismele de gandire cu care esti obisnuita si care nu reflecta intotdeauna realitatea.

Independenta. Este normal sa ai o stima de sine buna si sa nu-ti doresti sa fii dependenta emotional de partenerul de viata, iar independenta nu se opune acestor principii. Trebuie sa ii dai celui de langa tine siguranta ca esti acolo pentru el, sa tii cont de emotiile lui.

Arata-i si tu ce simti, incurajeaza-l sa aiba incredere in tine. Este un mod bun de-a invata cum sa nu mai eviti iubirea.

Fostul partener de cuplu. Trebuie sa realizezi faptul ca atunci cand ai rupt relatia cu fostul iubit, sigur ai avut motive sa faci asta. Nu le da deoparte si inceteaza sa-l mai idealizezi. Nu vei putea fi compatibila si disponibila emotional cu nimeni in acest fel.

Incearca sa gasesti un partener de cuplu care are un stil de atasament securizant pentru ca poti invata de la el cum sa nu mai eviti iubirea. Acesta stie sa comunice foarte bine, este maleabil, nu se comporta defensiv si nu are tendinta sa devina sufocant.

Cum sa nu mai eviti iubirea… tine in mare parte de modul cum percepi tu lucrurile, nu de stimulii externi. Nu vei gasi partenerul de cuplu potrivit daca astepti sa apara barbatul perfect si lucrurile sa mearga de la sine, fara niciun efort din partea ta. Nu doar ca nu il vei intalni, dar vei respinge orice posibilitate de-a lasa pe cineva sa se apropie de tine.

Intimitatea emotionala.  Este un element esential in orice relatie de cuplu sanatoasa. Dar ea nu se creeaza doar pe baza comunicarii, ci si a apropierii fizice. Nu reactiona impulsiv! Daca te simti amenintata de cadrul familial, da-i intalnire intr-un loc pe care sa il consideri neutru si care sa iti distraga atentia de la temerile tale.

 

 

 

Citeste si:

Strategii pentru un stil de atasament securizant

Ai o noua relatie de cuplu? Ce greseli sa eviti

 

 

Foto: 123rf.com

 

 

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top