Now Reading
O de la Orgasm. Femeile pot avea orgasm …nefăcând nimic. Nu e grozav?!

O de la Orgasm. Femeile pot avea orgasm …nefăcând nimic. Nu e grozav?!

Revista Psychologies

Am tot scris despre această a opta minune a lumii, orgasmul feminin. Am spus și cum și unde se produce, de ce și cum. Dar nu v-am spus totul. Pun pariu că nu știați că femeia poate avea orgasm …fără să facă nimic.

Citește și:

O de la Orgasm. De ce e atât de plăcut orgasmul? Pentru că seamănă cu spasmul epileptic

O de la Orgasm. Diferențele dintre bărbați și femei la capitolul sex

 

Am scris despre clitoris, da? Știm deja că e un organ dedicat plăcerii feminine, cu peste 8000 de terminații nervoase (dublu față de cele din penis) ce pot fi stimulate în timpul unei partide de sex și care o duc pe doamna pe culmile plăcerii.

Orgasmul are un anumit rol în reproducere, pentru că o face pe femeie să vrea sex. Dacă îi place treaba asta, o va face mai des (pentru că are orgasm), deci șansele de a procrea se înmulțesc.

Orgasmul feminin nu e o condiție a concepției de bebeluşi. Ajută, însă. Apare destul de rar (că altfel absența orgasmului nu ar fi una din primele căutări pe Google pe această temă), dar și când apare…  să te ţii.

Orgasmul feminin poate veni din senin! și de una singură.

Păi poate să apară …nefăcând nimic. Nu glumim. Da, femeile au acest dar, de a beneficia de plăcere fără să o caute. Desigur, vorbim despre cele norocoase (restul mimează).

Cum se explică? Prin faptul că cel mai erogen organ uman e creierul, nu ce avem între picioare. Orgasmul este el o treabă de fricțiune genitală, dar aspectul psihologic, imaginația, e la fel de important.

Nu vi s-a întâmplat, fetelor, să aveți orgasm când dormiți? Ia fiți atente la noapte… destule femei spun că, dacă stau cuminţi pe canapea și se afundă în fantezii de un anumit tip, încet-încet… înțelegeți voi.

Chestia e că știința validează treaba asta și sunt destule femei care spun că ele pot ajunge la orgasm …prin imaginație.

 

Orgasmul feminin crește șansele de a concepe copii

Contracțiile musculare din vagin și uter din timpul orgasmului au menirea de a reține sperma partenerului și de a concepe copii cu ocazia asta.

De aceea, un tip care o face pe partenera să țipe de plăcere își mărește șansele de a o lăsa gravidă.

Dacă mai faceți fapta respectivă și a doua oară, cam la jumătate de oră de la prima ejaculare, și tu, fată dragă, ai orgasm, retenția de spermă e și mai sigură, șansa de concepție și mai ridicată.

Dacă tot am ajuns aici, să spunem că bărbații frumoși le oferă femeilor mai des orgasme decât cei mai puțin dăruiți de Natură ?

Era cumva de bănuit, căci nu degeaba a lăsat-o Brad Pitt gravidă pe Angelina cu gemeni.

Simetria facială indică gene bune, fapt care o face și pe ea să fie mai relaxată și mai cooperantă la ideea de a avea copii cu domnul cel simetric la față.

 

Femeia mimează …din dragoste, măi băiete.

Nu cred că există femeie care nu a mimat vreodată un orgasm, două. Sau trei. Bărbaţii nu au de unde să știe care e adevărul, ei fiind concentrați la treaba lor.

Dar trebuie spun că nu orice femeie care mimează e o mincinoasă ori o admiratoare a Cicciolinei. Este, de fapt, o strategie de retenție a partenerului.

Dacă el vede că ei îi place, atunci el va sta cu ea, pentru că e mai simplu să o satisfacă și asta îi crește stima de  sine. „Dragule, ești așa un bun amant… “ (OK, poate că minte, dar o face cu bune intenții).

 

Orgasmul feminin ia durerea cu mâna.

Ai crampe menstruale? Fă sex. Te doare capul? Fă sex. Ești stresată? Fă sex. Ai insomnii? Ai prins ideea.

În timpul orgasmului se liberează niște chimicale care au efect sedativ (prolactina) și care iau durerea (oxitocina) ca să nu mai spunem că același hormon (oxitocina) te face să te atașezi de partener și el de tine.

Dacă nu ai destul oxitocină în sânge e posibil să te îmbolnăvești de obezitate și să ai probleme de concentrare. Deci, dacă vrei să slăbești, fă sex. Dacă vrei, fată dragă, să iei note bune la examene, fă sex. Dacă, dacă, dacă… fă sex.

 

Evenimentul are loc la aproximativ 15-20 minute de la penetrare.

Ştim deja că femeile au orgasm când se gândesc la …Tom Hardy. Dar când anume au ele orgasm? Un studiu de sexologie făcut la o universitate canadiană spune că, în medie, evenimentul are loc la aproximativ 15-20 minute de la penetrare.

Domnilor, faceţi sport şi mâncaţi ţelină (ajută la producţia de androsteroni) ca să rezistaţi mai mult de 20 de minute.  Asta ca să le daţi partenerelor timp să ajungă unde trebuie.

 

Vârsta ajută la orgasme multiple.

Vârsta, ştim deja, dragă prietenă, nu e vreo binecuvântare. Riduri, muşchi fără fermitate, colăcei şi momente când uiţi unde ai lăsat cheile de la maşină. Sau copiii.

Un lucru însă creşte şi înfloreşte, şi anume probabilitatea de a avea orgasm. Chiar mai multe.

În afara problemelor asociate cu librifierea vaginală la menopauză, vârsta şi experienţa aduc numai lucruri bune la pat.

E posibil să fie şi ceva legat de dezinhibarea cu care o femeie mai coaptă tratează sexualitatea, sau cu imaginaţia ei mai bogată, hrănită de anii de experienţă, cert e că lucruri bune se pot întâmpla când îţi iei bărbatul la giugiulit sâmbătă seara. Sau chiar când stai singură pe canapea şi te gândeşti la Tom Hardy.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top