Citești
Penis captivus: implicatia psihologica si anatomica

Penis captivus: implicatia psihologica si anatomica

Revista Psychologies

Chiar si spus in gluma, un astfel de incident da fiori, distrugand orice idee romantica si putand sa transforme un act sexual intr-un motiv sa chemi pompierii. Penis captivus este, intr-adevar, posibil, datorita fenomenului numit „vaginism“ la femei, care produce o contractie suficient de ma­re incat sa blocheze iesirea penisului.

 

Implicatia psihologica

S-a intamplat sa observi acest fenomen la caini? Da, li se poate intampla, atunci cand femela pleaca brusc, masculul ramanand… agatat. Niste apa rece rezolva problema lor, dar o privire sensibila care se intalneste cu acest sentiment, poate ramane marcata de el, ca fiind posibil.

Acest fenomen canin, pe care l-am descris, nu poate totusi fi comparat cu cel uman, fiziologia penisului fiind diferita. Iar preocuparea ca avem un vagin vorace, capabil sa aspire si sa retina un penis este, din nou, un blocaj.

De fapt, inclusiv vaginismul are implicatii psihologice, fiind o frica, in realitate. Teama de contact sexual, de experiente neplacute, idei preconcepute, poate genera o astfel de reactie, prin care organismul se apara de sex.

Astfel de temeri din partea baietilor apar, de regula, la inceputul vietii sexuale, cand totul este o noutate.

Mai mult, scenariul in care, ramasi in pozitia sexuala, trebuie sa ajunga pana la un telefon pentru a chema salvarea, imaginea echipei de interventie, urmata, eventual, de renuntarea definitiva la sex este unul care poate baga in sperieti…

 

Cum se explica anatomic?

Odata aflat in vagin, capul penisului devine mai mare, iar in cazul in care apare o astfel de con­trac­tie, nu doar ca este blocat, dar se umfla si mai mult.

Motiv pentru care si apare fenomenul acesta dragut, iar decuplarea nu poate avea loc. Nu are loc imediat, dar nici nu este cazul sa ne imaginam ca este fara scapare.

Majoritatea contractiilor organismului, oricat de puternice, nu dureaza mai mult de un minut, ceea ce se intampla si in cazul vaginismului.

O alternativa este pierderea erectiei, care face separarea posibila. Or, nu putem sa ne imaginam o erectie care persista intr-o astfel de situatie nelinistitoare.

Un astfel de fenomen este, totusi, destul de rar, motiv pentru care, un motiv de ingrijorare mai serios ar fi sa nu dea parintii buzna in camera peste voi…

 

Foto: shutterstock.com

 

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Vezi comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top