Now Reading
6 sfaturi pentru mai multa iubire in relatia de cuplu

6 sfaturi pentru mai multa iubire in relatia de cuplu

Revista Psychologies

Uneori sa stii sa spui cuvintele potrivite sau sa oferi o imbratisare, conteaza mai mult decat orice alt comportament intr-o relatie. Exprimarea iubirii nu ar trebui sa aiba loc doar cu ocazii speciale, validate calendaristic. Iata ce poti face pentru un comportament constant, care sa arate iubire partenerului tau.

 

Foloseste cuvinte de alint

Probabil suna desuet, dar alintul are rolul de la lega, complice, doi parteneri. Nu spune nimeni sa il strigi „iepuras” cand este cu partenerii de afaceri. Dar o poti face frecvent, in intimitate.

Cuvintele de alint de regula primesc un raspuns pozitiv atunci cand comunicati, indiferent de subiectul de conversatie.

 

Ofera-i sprijinul tau

Cu totii avem momente dificile, de criza, in care simtim ca ne pierdem reperele. Unul dintre cele mai incurajatoare si plin de afectiune gest este sa fii alaturi de partenerul tau intr-un astfel de moment.

Arata-i ca se poate baza pe tine si ca ii esti alaturi. Cuvintele de incurajare, chiar daca nu rezolva problema, ne ajuta sa o depasim mai usor.

 

Da-i spatiu

Un gest de iubire este sa accepti ca persoana iubita are nevoie de timp pentru a rezolva o problema, de afaceri sau personala.

Sunt momente in care cu totii avem nevoie de putin spatiu, sa fim singuri cu noi insine. Nu este o dovada ca evitam relatia. Pur si simplu ne incarcam bateriile.

In astfel de situatii, nu este cazul sa devii nesigura si sa pui presiune pe partener. Din contra, arata-i ca esti intelegatoare cu nevoile lui.

 

Socializati

Oricat de dragute sunt serile in care petreceti timpul impreuna, vizionand un film sau luand cina pe care chiar tu ai pregatit-o, nu va izolati. Puteti sa va intalniti cu grupul de prieteni sau, puteti pur si simplu, sa iesiti la un date.

Aveti nevoie de relationare, de plimbari si de activitati inafara casei. Este totodata un mod de a va descoperi in contexte diferite. In plus, acest comportament tine la distanta monotonia si rutina.

 

Jucati-va

O greseala frecventa pe care o fac cuplurile este sa renunte la anumite activitati distractive, fie pentru ca sunt prea obositi, fie, si mai grav, pentru ca „au o varsta”.

Nu exista un manual al activitatilor de cuplu indicate in functie de varsta participantilor, iar putin spirit de aventura condimenteaza relatia. Fiti permisivi cu voi insiva si descoperiti activitati care va fac placere, va destind si va amuza totodata.

 

Radeti impreuna

Nu uita de rolul important pe care il joaca umorul intr-un cuplu. Capacitatea de a face glume sau a juca o festa iubitului, este totodata un indicator al nivelului de intimitate dintre voi doi.

In egala masura, arata ca fiecare dintre parteneri stie sa se relaxeze si sa nu se ia prea in serios tot timpul. Totodata este o metoda de eliberare a endorfinelor, care creeaza o stare de relaxare si buna dispozitie.

Foto: 123rf.com

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top