CITESTI ACUM
Fazele Lunii în viața ta

Fazele Lunii în viața ta

alexandra-vasilache
fazele-lunii-în-viața-ta

Obiceiurile influențează viața fiecăreia dintre noi – asta este deja o axiomă. Dar ce s-ar întâmpla dacă ai asocia obiceiurile tale de întreținere personală cu ritmurile naturii?

Fazele Lunii ne influențează mai mult decât suntem noi pregătite să observăm. Ca și Luna, femeia funcționează ciclic atât din punct de vedere fizic cât şi emoțional. Totul este să alegi cel mai bun moment din calendar pentru ritualurile tale de întreținere ca să te bucuri de rezultate maxime cu eforturi minime.

Atunci când Luna este în descreștere munca în general are randament mai bun, inclusiv spălatul și curățenia spațiilor. În ceea ce privește corpul – operațiile, intervențiile chirurgicale, extracțiile se fac mai ușor, vindecarea este mai rapidă, sângerările sunt mai mici.

Așa că dacă ai posibilitatea ca într-o astfel de situație să alegi momentul – este bine să ții cont de asta. Pentru operațiile neplanificate, intervenții de urgență, evenimente neprevăzute, contează doar starea de sănătate si confort a persoanei în cauză.

În perioada cu Luna în descreștere, detoxifierea, curățarea organismului, masajul zonelor reflexe se face mai ușor. Tot acum este mai ușor de scos excesul de apă din țesuturi și orice proces de curățare și drenaj va crește eficiența masajului și va consolida, va conduce la rezultate persistente.

În zilele cu Lună nouă te poți gândi la o curățare în profunzime a tenului, la masaj detox, la peeling şi la măști cu efect astringent, purifiant aplicate atât pe față cât şi pe gât şi decolteu.

Un scrub ușor al scalpului făcut din zaț de cafea şi ulei de măsline te ajută să eliberezi de celule moarte această zonă esențială de piele care de multe ori este tratată  în viteză.

Shake-urile detoxifiante cu aloe vera, sfeclă roșie, morcov, varza kale, măr și lime îți aduc, în afară de potențialul lor de vitamine, o doză importantă de antioxidanți atât de necesari în reînnoirea și hidratarea pielii.

Tot Luna nouă este un moment bun ca să începi noi proiecte, rutine și în general să construiești de la zero tot ceea ce îți dorești. Cu alte cuvinte – ai șansa unui nou început în fiecare lună.

În perioadele cu Luna în creștere, accentul se pune pe regenerare, asimilare, acumulare. Atunci corpul absoarbe mai bine energiile, în general. Adică atât pe cele vindecătoare şi atunci recuperarea se petrece mai rapid, cât şi pe cele nocive.

În acest timp se face mai ușor tonifierea şi fortificarea organismului, alimentarea cu energie vindecătoare a diferitelor organe, tratarea dinților – fără extracții – remedierea deficiențelor, dar și creșterea în greutate.

Pentru că tot ce aplici pe piele acționează mai intens, este perioada cea mai potrivită pentru masaje de regenerare și întărire, împachetări, băi de abur, măști calmante şi, în general, pentru orice hrănește, regenerează și liniștește pielea.

Tenul este mai trandafiriu, pielea este mai hidratată și dornică să absoarbă măștile pentru față. Poți să îți faci un lifting rapid la micul dejun prin simpla aplicare pe riduri a câtorva picături de miere.

Un suc din apă de cocos, măr, lămâie și afine îți concentrează un buchet de ingrediente antiaging pentru care nu doar pielea îți va mulțumi.

Tot în această perioadă atenția ta poate fi îndreptată spre neplăcerile care provin de la otrăvuri și înțepături de insecte. De asemenea, dacă nu este absolut necesar nu se fac operații, extracții dentare sau efort fizic prea mare. Acum crește riscul de îngrășare și retenția de apă este mai greu de eliminat.

Pentru că la Lună plină asimilarea este perfectă iar efectul este optim – este momentul ideal pentru un masaj facial antiaging şi pentru o mască hrănitoare.

Pentru ca să ai cea mai bună experiență este important să știi încă două lucruri.

În primul rând – dacă intenționezi să aplici pe piele un produs nou, indiferent dacă este miere, un alt aliment sau un produs cosmetic, mai întâi de toate aplică o mică cantitate de produs în plica cotului acolo unde pielea este subțire. Lasă să acționeze circa jumătate de oră şi dacă nu apare nicio reacție poți aplica pe față.

În al doilea rând – atunci când dorești să te ocupi de tine doar lasă-ți gândurile la ușă. Toate frământările de peste zi te fac să rămâi încordată și să diminuezi efectul benefic al procedurii dorite. Simte-te liberă să te relaxezi, să te bucuri de muzica preferată, să visezi cu ochii deschiși.

Profită de aceste momente ca să te conectezi cu persoanele dragi ție: prietene, copii, colege. Dacă încă nu ai încercat astfel de întâlniri online – poate că este momentul să te gândești la asta în perioada următoare.

Exercițiile de yoga pentru față le poți asocia acestor îngrijiri speciale şi astfel își sporesc reciproc eficiența.

Și nu uita să zâmbești. Creierul tău este educat să asocieze zâmbetul cu starea de fericire și asta îți va da liniște interioară și relaxare musculară mai ales la nivelul feței. Iar asta este arma secretă împotriva ridurilor.

Mai multe informații despre Yoga pentru față găsești pe canalul meu de Youtube – Alchimia Feminină.

Să ai parte de bine!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!