Now Reading
(P) Descopera Palatul Culturii, una dintre cele mai importante constructii din Iasi

(P) Descopera Palatul Culturii, una dintre cele mai importante constructii din Iasi

Revista Psychologies

Principalul centru urban, administrativ, economic, cultural si academic al Moldovei, orasul Iasi se numara printre cele mai apreciate destinatii de vacanta din tara. Asezarea plina de atractii de seama, aminteste de personalitati artistice deosebite care si-au facut veacul pe aici, de la scriitori la carturari, muzicieni, pictori, actori, oameni politici, academicieni, istorici, fizicieni sau chimisti.

Palatul Culturii, monument desavarsit

Amplasat in inima orasului Iasi, Palatul Culturii, ridicat intre anii 1907 si 1925, in stil neogotic, reprezinta o adevarata emblema a orasului, ce adaposteste astazi Complexul Muzeal National „Moldova”. Pozitionat pe locul unor vechi curti si palate domnesti medievale, constructia a fost utilizata pentru scurt timp si ca Palat de Justitie si Administratie, pentru ca apoi sa fie transformat in muzeu.

Atfel, complexul muzeal cuprinde patru mari muzee pe care trebuie sa le vizitezi, Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu”, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Arta, precum si alte sectiuni – Muzeul Unirii, Muzeul Memorial „Mihail Kogalniceanu” si Muzeul „Poni Cernatescu”.

 

Atractii deosebite din cadrul Complexului Muzeal

Complexul Muzeal poate fi considerat o atractie de sine statatoare in judetul Iasi, oferind o gama larga de obiective turistice, inclusiv in afara orasului, prin Muzeul Arheologic de sit din Cucuteni, ce gazduieste o necropola geto-dacica din secolul 4 i.Hr., si Muzeul Viei si Vinului din Harlau.

Acesta este singurul muzeu viticol din Moldova, coordonat de Muzeul de Etnografie  al Moldovei din Iasi, ce-si are sediul in Casa Tautu, un monument istoric deosebit, ce dateaza din secolul XVII. Organizat intr-un mod inedit, vei putea observa in cadrul muzeului care este legatura dintre vin si cele mai importante momente ale vietii, de la botez la nunta si la inmormantare, cu traditiile si obiceiurile moldovenesti, precum si atmosfera din interiorul unui han, inventarul unei crame si mestesugurile specifice viticulturii.

 

De Geanina Ichim

Curse turistice cu autocarul in Iasi. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top