Now Reading
Pe cel mai înalt varf din Europa pentru copiii cu cancer

Pe cel mai înalt varf din Europa pentru copiii cu cancer

Revista Psychologies
pe-cel-mai-înalt-varf-din-europa-pentru-copiii-cu-cancer

Între 1-8 martie 2021, Vlad Pop a alergat 620 km de la Cluj-Napoca la Constanța reușind să strângă 600 000 ron pentru educația a 100 de copii cu cancer de la Asociația Magic. Pe 27 iulie pornește într-o expediție pe cel mai înalt vârf din Europa, Elbrus (5632 m), unul dintre cele șapte cele mai înalte vârfuri de pe fiecare continent, pentru ca în 2022 să strângă 1 200 000 Ron și să ajute educația a 200 de copii cu cancer să meargă înapoi la școală. În 2022 vrea să se întoarcă din nou la Oceanul Arctic și să alerge 620 km la cel mai dur ultramaraton din lume 6633 Arctic Ultra pentru această cauza, dar până atunci ne invită să-l urmărim pe: https://www.facebook.com/events/146275010596683/?ref=newsfeed

vlad-pop

Ce sunt bursele educaționale MagicEDU?

Bursele MagicEDU susțin financiar reintegrarea copilului la școală, pe o perioadă de un an, acoperind cheltuielile pentru rechizite școlare, cărți, pregătire la materii din care copii susțin examenele de capacitate sau bacalaureat. În anumite cazuri, bursele susțin și copii care urmează facultatea. Valoarea unei burse este de 500 de RON, în fiecare lună, timp de un an de zile.

Mt. Elbrus este situat în Rusia în zona numită Republica Gaba Balkaria, o zona superbă cu vârfuri de munți spectaculoși, dar și cu o bogată și variată paleta culturală și culinară. Muntele Elbrus este un Vulcan adormit care are două vârfuri. Elbrus de Vest (vârful principal) are o înălțime de 5642m, în timp ce Elbrus de Est este situat la o altitudine puțin mai mică decât vârful principal, la 5621m. Elbrus este acoperit pe jumătate cu rocă vulcanică și gheață, din culmile acestuia revărsându-se 54 de ghețari care coboară în direcții diferite. Ghizii noștri și cei ruși care ne vor însoți în această expediție, cunosc perfect ruta și traseul pe acest munte în special pe partea de sud pe care noi o abordăm, unii dintre ei având peste 250 de ascensiuni pe acest munte.

Ziua 1: plecare din București-Moscova-Minerlny Vody-Baksan Valley. Rămânem peste noapte în Valea Baksan.

Ziua 2: Aclimatizare ~ Mt. Cheget 3485m. Urcăm cu telescaunul până la 2750m și de acolo după o cafea, urcăm spre Mt Cheget 3485m. Cazare la hotel în Terskol

Ziua 3: Aclimatizare ~ Azau Valley – „Mir” Stația (3500 m) – „Refugiul 11” (4050 m). A două zi de aclimatizare. După transferul din Terskol spre Azau urcăm cu telecabina până la 3500m, iar de acolo la refugiul de la 3900m unde și dormim.

Ziua 4: A treia zi de aclimatizare în care urcăm la Pastuchov’s rocks (4800m) sau chiar puțin mai sus. Noaptea dormim la refugiu.

Ziua 5: THE DAY – Ziua în care urcăm spre Vârful de Vest al Mt Elburs (5642m) 

Ziua 6: O zi de rezervă pentru fereastră de vreme. Dacă urcăm din prima atunci în această zi coborâm în stațiune la hotel.

Ziua 7: O altă zi de rezervă pentru vreme. Coborâm în Azau, unde cei care au ajuns cu succes pe vârf vor primi certificatele de succes ale ascensiunii. Dormim la hotel.

Ziua 8: Ziua în care plecăm spre casă – Baksan Valley-Minerlny Vody-Moscova-București.

CUM POȚI AJUTA?

  1. În al doilea trimestru, companiile pot ajuta prin sponsorizarea cu o parte din suma necesară. Contractul îl găsiți aici: https://asociatiamagic.ro/contract/.
  2. Trimite prin SMS 8844 cu mesajul BURSA, 2 euro.
  3. Donezi orice suma pe https://magicamp.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=20156.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top