Now Reading
Afla povestea Ianei Matei. Propune si tu un nume, o poveste!

Afla povestea Ianei Matei. Propune si tu un nume, o poveste!

Revista Psychologies

Campania „125 de femei pentru schimbare” aduce in lumina reflectoarelor povesti ale unor femei obisnuite care au reusit sa schimbe in bine viata lor sau a celor din jur. Pentru ca aceste femei remarcabile si povestile lor merita sa fie cunoscute si sa inspire cat mai multe femei, poti propune si tu acum un nume si o poveste pe siteul campaniei, www.avon125.ro.

O astfel de poveste este cea a Ianei Matei, psiholog ce a pus bazele Asociatiei Reaching Out Romania care ajuta victimele traficului de persoane:

Propune si tu un nume, o poveste!„In anul 1998 m-am intors in Romania, cu dorinta de a petrece un an, maximum doi, implementand programe sociale dezvoltate si aplicate cu succes in Australia, in domeniul asistentei directe a minorilor. In primavara anului 1999, am primit un telefon de la politia municipala, cu rugamintea de a asista trei “fete” prostituate, aflate in sediul politiei.

Cele trei “fete” prostituate, s-au dovedit a fi trei minore care au trecut prin experiente greu de imaginat. Mi-au povestit cum au fost vandute pentru 2 milioane lei unei persoane care le-a sechestrat si exploatat timp de mai multe luni, pana cand una dintre ele a reusit sa fuga si sa anunte politia. Intalnirea cu ele mi-a schimbat viata: am decis sa raman in Romania si sa ajut victimele traficului de persoane. Acesta a fost momentul cand Asociatia Reaching Out a fost infiintata.

Prin aceasta asociatie am incercat si am reusit sa creez un program pentru un persoane care cel mai adesea sunt marginalizate, un program care da speranta celor fara de speranta. Satisfactia personala data de acest proiect mi-a schimbat viata cu totul: dupa 12 ani de la intoarcerea mea in Romania sunt inca aici si continui sa ajut oameni.

Speranta mea este ca in viata celor din jurul meu schimbarea sa fi inceput cu ajustarea mentalitatii. Acesti copii au dreptul sa fie iubiti, sa aiba o viata plina de speranta, si noi, adultii din preajma lor, le putem oferi aceste lucruri; mai bine zis, este datoria noastra sa incercam macar sa le oferim aceste lucruri (…)”. Intreaga poveste o poti citi aici.

Daca si tu cunosti o femeie care schimba in bine viata ei sau a celor din jur si se regaseste in motivele pentru care merita sa faci o propunere, o poti nominaliza in campania „125 de femei pentru schimbare” dand click aici.

 

PROMO

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top