Now Reading
(P) Top 3 asezari traditionale din Santorini

(P) Top 3 asezari traditionale din Santorini

Revista Psychologies

Santorini este una dintre cele mai romantice destinatii de vacanta din Europa, care te intampina cu peisaje uluitoare, dominate de craterul vulcanic, case si biserici pictate in alb-albastru, perfect asortate cu apele cristaline ale Marii Egee, si sate traditionale deosebite, fiecare cu propria sa istorie, stil si caracter.

Megalochori, una dintre cele mai pitoresti zone din Santorini, sat faimos pentru cele mai bune vinuri si pentru podgoriile Boutari, atrage vizitatorii cu cele mai aromate tururi ale vinului si cu peisajele fantastice asupra insulei si a craterului vulcanic.

Admira peisajele traditionale ce au in prim-plan casele de un alb imaculat, turnul cu clopot ce formeaza un arc pe sub care poti sa treci, si piata centrala unde poti gasi cele mai bune produse locale, inclusiv suveniruri inspirate ce constau in vinuri de cele mai diverse soiuri. Principala biserica din Megalochori impresioneaza cu icoanele sale si cu calendarul sfintilor, ce reprezinta 365 de figuri in miniatura sfintite de catre Biserica Ortodoxa Greaca.

Emporio isi ia numele de la cuvant grecesc pentru comert “Emporeio”, este de secole la randul centrul comercial traditional din Santorini. Emborio, cea mai mare asezare a insulei, pozitionata la poalele Muntelui Profetului Ilie, ofera peisaje minunate dominate de morile de vant din partea de sus a dealurilor si strazi inguste pictate in alb-albastru. Descopera aici simboluri deosebite ale insulei, catedrala, castelul medieval si biserica pagana care dateaza inca din secolul al III-lea i.Hr.

Monolithos este un mic sat traditional pescaresc, cu o plaja organizata, linistita, lunga, cu nisip negru, situat la numai 3 km de statiunile Kamari si Karterados. Te asteapta in micul port cu barci colorate si taverne cu cele mai gustoase preparate grecesti din peste si fructe de mare.

Aceasta este una dintre statiunile preferate de familii, care apreciaza apele de mici adancimi si facilitatile excelente, ce includ sezlonguri si umbrele, centre pentru sporturi nautice, terenuri de fotbal si de baschet si zone de joaca speciale pentru copii.

 

De Geanina Ichim

Sejur Santorini 

Hotel Argo 3*- de la 477 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top