Now Reading
Nicoleta Scarlat: „Viața e despre echilibru. Și o salată bună la fel.”

Nicoleta Scarlat: „Viața e despre echilibru. Și o salată bună la fel.”

Revista Psychologies

Ce înseamnă pentru tine, personal, un stil de viață sănătos – și cum se regăsește această filosofie în misiunea EISBERG?

Consider că în viață este totul despre echilibru, stilul de viață sănătos nu este o excepție așadar și când vorbim despre salate tot echilibrul este ceea ce le guvernează. O salată are nevoie de echilibru, începând de la baza de frunze – legume – fructe și până la adaosul de ingrediente pe care îl adaugi frunzelor de la bază.

Eisberg este într-un echilibru de la angajați la producție și de la vânzări la comunicare și încercăm, fără ca asta să fie considerată datorie sau sarcină de muncă, să păstrăm acest echilibru.

Care sunt cele mai frecvente mituri despre mâncarea sănătoasă pe care le întâlniți în dialogul cu consumatorii?

Confuzia dintre gustul mâncării, siguranța alimentului și sănătate. Pentru că toate sunt importante, dar ele nu sunt musai legate între ele. Un fel de mâncare ce poate fi sănătos gătit în condiții de igienă precare creează mai multe probleme decât beneficii.

Doctorii recomandă ca femeile însărcinate să evite consumul de crudități și, după ce am analizat piața pe care activăm, înțelegem recomandarea când vine vorba de alții.

Cum reușiți să împăcați rapiditatea livrării de mâncare sănătoasă cu calitatea și prospețimea în era fast-food-ului?

Cu control. Suntem niște maniaci ai controlului.

În condițiile în care produsul nu are preparare termică, nu are aditivi sau ceva să îi modifice starea naturală, să îi prelungească viața, atunci când facem doar spălarea lui, lucrurile trebuie ținute sub control.

De asemenea avem un lanț de aprovizionare – distribuție foarte bine pus la punct. Materia primă pentru ziua de producție se descarcă, de cele mai multe ori, în ziua producției.

Produsul finit nu stă în depozitul nostru mai mult de câteva ore.

Cum a evoluat comportamentul consumatorilor români în privința alimentației – și ce ne arată această evoluție despre nevoia de grijă de sine?

Aici este posibil ca părerile mele să devină controversate, deși mă consider o persoană de centru, evit să merg spre extreme, însă apare marele ”DAR” din timpul vacanțelor, atunci când sunt raportate foarte multe cazuri legate de o alimentație cu provocări, fie că vorbim de gustul mâncării sau de siguranța alimentului.

Totuși, multe restaurante noi își asumă rolul de a își educa clienții iar cei care sunt atrași de un anumit stil de viață devin ambasadori ai acestui stil.

Multe emisiuni TV care fac deliciul telespectatorilor vin și cu ceva informație despre care, cred și sper eu, a ajutat consumatorul să se schimbe.

Starea de bine este ceva greu de găsit, de menținut, de păstrat iar mâncarea este unul dintre pilonii principali.

Ce rol crezi că are alimentația echilibrată în gestionarea stresului și a sănătății mentale – un subiect din ce în ce mai prezent în viața urbană?

Uriaș. Și nu doar pentru stres și sănătate mentală, ci pentru tot corpul. Nu prea avem minte sănătoasă cu un corp bolnav sau corp sănătos cu o un psihic stresat.

Desigur că pot mânca ce doresc, dar îți amintesc de echilibrul despre care vorbeam mai sus.

Plus că da, stresul mă (ne împinge) la excese, și după ce mâncăm combinații fantastic de nepotrivite suferim un șoc că ne este rău.

Ar fi ideal să ne controlăm emoțiile.

Pentru mulți, „mâncatul sănătos” pare o corvoadă sau un lux. Ce sfaturi aveți pentru a transforma acest obicei într-o plăcere accesibilă?

Unul dintre cele mai faine lucruri pe care ți le dă un loc de muncă stabil și echilibrat este că dezvolți ceva obiceiuri bune.

Masa la ore regulate, combinăm cam tot cu salate – ajută fantastic plus că relațiile pe care le-am dezvoltat de-a lungul vremii cu bucătari buni ne-au dat rețete super faine și super sănătoase, le găsiți pe site.

Cristian Mărgărit ne păstorește dieta de ceva vreme și chiar dacă scăpăm în frigiderul cu dulciuri, compensăm cu restul meniului.


Cum arată, din perspectiva EISBERG, „viitorul mesei sănătoase”? Avem motive de optimism?

Viitorul este în combinații cu salată. Clar!

Eu sunt optimistă. O dată de la modul în care cresc vânzările – asta spune că oamenii sunt interesați de un trai mai bun care include salata, de-a doua… pur și simplu sunt optimistă.

Ce te inspiră din feedback-ul primit de la consumatori? Există o poveste care te-a impresionat în mod special?

Oooo, am avut multe mesaje, nu am unul preferat. Discuții care au pornit de la reclamații au ajuns la amiciții care sunt încă de actualitate. Pe mine, pe noi ne bucură veștile din partea celor care consumă salate, încercăm să facem lumină în tot atâta vreme cât există deschidere.

Ca întâmplare deosebită a fost la un magazin Cora unde o doamnă s-a oferit să îi ghicească în palmă CEO-ul de la aceea vreme. În franceză. Thomas nu a vrut, dar a insistat să afle de ce ea a cumpărat 4 salate. Erau familie mare. 
– Cum reușiți să păstrați standardele ridicate într-o piață atât de competitivă?

Vaaai, asta este ca în gluma aceea despre cum mergem la serviciu. Cu nervi. La fel și noi cu standardele, le menținem cu multă cheltuială, cu multă răbdare și cu mulți nervi.

Visul meu este să fim cu toții măsurați după aceleași standarde, s-ar lămuri foarte multe astfel.
– Dacă ar fi să transmiți un singur mesaj despre grijă față de corp și minte – ce ai spune cititorilor Psychologies?

Nu știu, îmi pare că orice aș spune pare un clișeu… cred că la finalul zilei iubirea va fi cea care ne va salva. (Love will save the day)

promo
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top