Now Reading
Nicolas Cambas: un trickster la București!

Nicolas Cambas: un trickster la București!

Avatar photo

Ai curajul să te joci? Da, tu, acum, să te joci cu toată ființa ta de acum, fără să te mimezi pe tine în copilărie? Ai curajul să-ți trăiești emoțiile din tot corpul și să-ți lași corpul să le exprime? Pornește atunci pe calea creativă care te va duce către o prezență mai autentică în lume! Aflăm câte ceva despre această cale de la însuși creatorul ei, Nicolas Cambas.

CAMINOCREATIVO este o experiență la răscrucea între arte, șamanism și psihologie. CaminoCreativo este conceput ca un corp de practici creative contemporane și cunoștințe ancestrale menite a vindeca, transforma și permite creșterea personală și colectivă în paradigme evolutive pentru o existență mai semnificativă, mai echilibrată și mai autentică.

Se sprijină pe 3 piloni:

– CREATIV-EXPERIENŢIAL – teatru, muzică, dans, mișcare, clovnerii, improvizație.

– ȘAMANIC ȘI PSIHOLOGIC – inspirat și inițiat în tradițiile șamanice din diverse culturi antice și structurat în jurul cunoștințelor occidentale umaniste și ezoterice, precum și în practici terapeutice, cum ar fi psihologia jungiană, transpersonală și orientată pe proces.

– ŞTIINŢIFIC – teoria evoluţionistă biologică neotenică demonstrează efectul transformator pe care îl are jocul și creativitatea asupra oamenilor şi primatelor, precum şi rolul acestora în dezvoltarea conştiinţei şi evoluţia vieţii.

Etapele procesului corespund tot atâtor tipuri de ateliere:

1: Dezvățarea de obișnuințele existenței

2: Armonia cu umbra

3: Mituri, ritualuri și arhetipuri: dimensiunea sacră a existenței

4: Pragul: Inițiere

5: Reconectarea cu sălbăticia: O călătorie vitală în Ecuador

Întreaga metodă a fost dezvoltată de-a lungul a 20 de ani de cercetare și experimentare de către artistul și terapeutul Nicolas Cambas. Nicolas este clovn și pedagog, un catalizator colectiv al transformării. Principalele sale instrumente sunt jocul, empatia și intuiția. Iată ce am aflat de la el:

Nicolas Cambas: „A fi clovn înseamnă a îmbrățișa toate emoțiile și a le lăsa să se desfășoare”

Psychologies: Ce te-a determinat să renunți la stilul de viață obișnuit?

Nicolas Cambas: Momentul de cotitură a fost o experiență psihedelică mijlocită de cactusul San Pedro și petrecută pe neașteptate pe când am împlinit 21 de ani. Am înțeles atunci că acea realitate și eu însumi eram mult mai mult decât ceea ce percepusem până în acel moment: aici se deschidea o cale care mă chema. Acest lucru s-a întâmplat în mijlocul unei călătorii care ar fi trebuit să dureze 2 luni, cât vacanța universitară – dar a devenit o călătorie de 7 ani și începutul vieții mele nomade și artistice. Până atunci, eram mai mult sau mai puțin o persoană urbană „normală” în căutarea unui sentiment de aventură și schimbare. Știam că ceea ce se numește „normalitate“ nu va funcționa pentru mine. Provocarea de a deveni artist de stradă nomad, ca o modalitate de a scăpa de normalitate, m-a condus la acea experiență psihedelică din natură care mi-a transformat viața și mi-a deschis această cale.

 

Citește continuarea articolului în ediția dublă iulie-august 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top