Now Reading
Masaj pentru zile obositoare

Masaj pentru zile obositoare

mihai-bătăligă
masaj-pentru-zile-obositoare

„Alternând mâinile, într-o mișcare de tragere, mângâie uşor cu vârfurile degetelor toată partea din spate a picioarelor – uneori cu mişcări scurte, alteori cu mişcări prelungite. Aplică aceeași succesiune de mişcări pe piciorul stâng. Nu uita să inversezi poziţiile celor două mâini.”

Cam aşa sună unul din sfaturile pe care l-am primit de când fac masaj.

Automasaj

Prin cursuri se specifică cum că este bine să ne facem automasaj de câte ori ne simţim obosiţi, de câte ori simţim nevoia să eliberăm blocaje, de oriunde apar ele. Însă, cel mai important, este să avem grijă să ne împământăm.

Pentru că la picioare apar cele mai multe obstacole în calea energiei telurice, care ne susţine activităţile şi ne dă sporul şi voinţa de a merge mai departe. Cel mai probabil este că aplicarea iniţială a masajului a fost un gest instinctiv. Manevrele de masaj alese cu grijă, combinate cu măiestrie, executate într-un ritm mai lent dar destul de profund, au efecte rapide, cu minim de efort din partea persoanei care le face.

Ce poate fi mai plăcut decât să petreci o oră în compania ta?

Cu excepţia cazului când chiar ai o problemă, credinţă sau preocupare excesivă către orice altceva în afară de tine, o oră „special rezervată” pentru tine te va ajuta cu siguranţă. Vei acorda atenţia ta celei mai „speciale” persoane din lume. Tu.

Ideal este să începem şi să ne propunem o constantă în aplicarea manevrelor care ne ajută. Ne fixăm atenţia asupra zonelor dureroase sau cele care nu permit mobilizarea mai amplă, cum sunt articulaţiile.

„Prin atingeri, mângâieri şi mişcări se creează o operă de artă efemeră, ca un dans, o succesiune de atingeri diafane ce creează un ritual, un câmp energetic aproape solid, o iluzie făcută din mii de atingeri, repetate obsesiv, alunecări elegante pe porţiunile moi ale corpului şi paşi adăugaţi în ritmul muzicii interioare.”

Cum şi de ce să facem?

Prima variantă, cea de la începutul articolului, ne învaţă alunecările elegante asupra gambei, luate de la gleznă spre genunchi, cu mişcări ample şi repetitive, rotite în spirală de-a lungul piciorului, pentru a da posibilitatea celelaltei mâini să plece dintr-o poziţie asemănătoare.

Repetată de mai multe ori, ar fi suficientă doar această mişcare, pentru că tragerile lente şi ferme a muşchilor de pe picioare antrenează acidul lactic acumulat în fasciile musculare şi toxinele dintre spațiile intracelulare. Toate se vor duce în ganglionii limfatici, ajutând traseele naturale ale corpului să elimine reziduurile nedorite.

După ce căpătăm experienţă şi ne informăm mai în detaliu despre modul cum reacţionează propriul nostru corp la diferiţi stimuli exteriori, este momentul optim să ne aducem aminte că printre noi circulă legende urbane despre medicina chineză şi punctele de presopunctură de pe meridianele energetice.

Un astfel de punct, folosit de majoritatea terapeuţilor, este punctul celor o sută de oboseli. Îl categorisim ca memă, sau poveste virală, pentru că a fost trecut de la o persoană la alta doar prin viu grai şi prin demonstraţii față în faţă, dând rezultate imediate şi spectaculoase.

De aceea pentru a folosi acest punct de masaj nu este nevoie să devii specializat într-o formă de terapie autorizată. Doar să urmezi câţiva paşi simpli, pentru a obţine aceleaşi rezultate ca toţi ceilalţi care îl folosesc. Este provenit dintr-un lung studiu al anatomiei energetice şi din încercări repetate. Este atât de simplu de folosit şi de eficient încât pare de necrezut să îl ignori.

Se află între cele două formaţiuni musculare masive de la gambe, în spatele genunchiului, la o palmă mai jos, chiar în centrul muşchiului. Se găseşte prin palpare. Se simte ca o adâncitură micuţă.

Imediat ce-l găsim, apăsăm până la limita de confort şi începem să rotim degetul aflat pe punct, într-o direcţie sau alta, până când avem un sentiment de relaxare. Este bine să facem rotaţiile lente şi profunde, mai întâi într-un sens şi apoi în celălalt, pentru a debloca energia acumulată acolo.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top