Now Reading
Ce pot face sa ma simt fericita?

Ce pot face sa ma simt fericita?

Sunt casatorita de doar jumatate de an. Inca dinainte de casatorie, eu si sotul meu am avut neintelegeri si cu trei luni inainte de nunta am rupt relatia. Eu! Unul din motive era faptul ca pur si simplu nu ne mai intelegeam, in niciun sens (chiar si pe plan sexual), iar celalalt: pentru ca imi placea altcineva. Imi doream sa fiu libera, sa ma intorc la viata mea de dinainte, cand parca totul era mai usor. Recunosc, nu sunt chiar omul relatiei, intotdeauna am preferat relatiile scurte si fara complicatii. Dupa casatorie, ca sa reiau povestea, am realizat ca totusi, toate acele lucruri care speram ca s-au schimbat sau macar ca se vor schimba… nu se schimbasera si in continuare totul este la fel de monoton. Nu simt ca ar avea cel mai mic interes sa petrecem timp impreuna, nu are initiativa niciodata, in niciun sens. Il iubesc si il consider un sot bun si un barbat in stare sa faca o femeie fericita, doar ca… pe mine nu reuseste sa ma faca.. Nu stiu daca sunt eu de vina, daca e vorba de mine si de deceptiile pe care le-am trait, insa pur si simplu langa el ma simt ca un prizonier, simt ca nu pot fi eu insami. Imi reproseaza constant felul meu de a fi, simt ca isi doreste ca eu sa traiesc si sa ma port conform unor standare impuse de el. Nu pot fi eu atunci cand sunt cu el. De multe ori m-am gandit la despartire, de fiecare data cand ne certam ma gandesc la asta. Sunt momente cand nu pot sa il suport, nici macar sa ma atinga. Uneori, sincer, imi doresc sa greseasca in vreun fel, ca astfel sa pot rupe relatia asta mai usor. Simt ca nu pot sa ma despart pur si simplu.. Sunt confuza, stiu ca imi doresc sa fiu libera, sa fiu eu insami, sa simt iar ca traiesc… Am nevoie de un sfat obiectiv. Va rog ajutati-ma sa imi dau seama ce pot face sa merg mai departe, sa ma simt fericita.

Intrebare pusa de: andreea, 24

Raspunsul psihologului:

Incercati sa discutati cu un psihoterapeut. El va va ajuta sa va inlaturati macar o parte din confuzie. V-as recomanda sa va ganditi la modul in care dvs formati o relatie si ce va doriti de la ea. Care-i motivul pentru care va e greu sa formati o relatie mai complicata? De ce anume fugiti, ce va sperie? Spuneti ca nu puteti sa va lasati iubita si ca nu sunteti “omul relatiei”. Poate ca barbatul cu care v-ati casatorit sa nu fie potrivit pentru dvs sau poate ca dvs va e teama sa-l lasati sa se apropie. Poate ca el v-a inchis intr-o inchisoare sau poate ca pentru dvs orice relatie mai complicata este o inchisoare, nu-i sigur, insa Einstein spunea ca prostia inseamna sa repeti acelasi lucru in aceleasi conditii si sa speri ca vei obtine un alt rezultat. Ce vreau sa spun este ca, in opinia mea, o psihoterapie v-ar ajuta sa va dati seama cum sa puteti evita greselile ulterioare si ce va doriti cu adevarat, caci faptul ca nu va puteti “desparti pur si simplu” de el pare ca v-a pus pe ganduri, v-a creat confuzie in convingerea dvs ca singurul mod de a va simti libera este fara a avea pe cineva langa dvs. Nu uitati ca libertatea este mai intai interioara, de pilda libertatea de a alege sa fii sau nu intr-o relatie cu cineva si nu de a exclude posibilitatea din start.
 

View Comments (3)
  • Buna ziua,

    Am si eu o problema. Sunt casatorita de 2 ani. Sunt nefericita, foarte nefericita. Sunt la a doua casnicie, din prima am un baietel. Cu sotul meu actual, nu simt nicio legatura. Ca barbat, este in regula, cred. Nu stiu ce e cu mine, nu mai simt nimic pentru el, dar cum ma pot desparti de el? Ce pot sa fac? Nu as putea sa mai trec printr-o despartire, toata lumea m-ar judeca. Asa cum a facut-o si prima data. Oare este vina mea? Gresesc eu? Sunt confuza, nu simt niciun ajutor din partea lui. Cand vin suparata, obosita, ingandurata de la serviciu, efectiv nu-l intereseaza. Cand ma simt rau, eu sau baietelul meu, nu ma pot baza pe el. Sunt foarte suparata, din nou am gresit. Ce pot sa fac? Am nevoie de ajutorul cuiva. Nu se implica cu nimic, nu ajuta cu nimic in casa. Va rog, ajutati-ma cu un raspuns.
    Multumesc din suflet.
    Elena

    • Draga Elena aceeasi problema o am si eu fiind casatorita de 2 ani. Am un baietel din prima casatorie, impreuna cu actualul sot am un baietel de 7 luni, si la fel ca si tine sunt nefericita, plang in tacere, prea multe lacrimi… Stii, nu ar mai trebui sa ne pese de gura lumii dar e greu sa pui capat relatiei. Inca un esec… Cateodata eu cred ca asa imi este dat, sa nu fiu fericita. Cand l-am cunoscut pe actualul meu sot singurul lucru care i l-am cerut a fost „fericire”, dar la fel ca si la tine nici eu nu am parte de o casnicie fericita. Sper ca esti bine si iti doresc sa ai parte de fericire.

  • Buna ziua va rog sfatuiti’ma si pe mine. Am stat cu un baiat 4 ani impreuna a fost frumos la inceput,iar mentionez ca eu l’am iubit si il iubesc cu adevarat sunt in stare sa fac orice pt el.insa ne’am despartit.dupa un an singura am intalnit pe altcineva este foarte ok baiatul aata nou ma face fericita face orice pt mine dar eu nu ma mai pot apropia de nimeni nu ma simt atrasa de nimeni inima mea este tot acolo in trecut.cum sa uit sau ce sa fac? am posibilitatea sa ma impac si cu cel care am fost 4 ani dar am teama ca el va fi la fel cum a foat in trecut.va rog sa imi dati un sfat multumesc mult

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top