CITESTI ACUM
3 beneficii pe care vacanțele le au asupra sănătății

3 beneficii pe care vacanțele le au asupra sănătății

3-beneficii-pe-care-vacanțele-le-au-asupra-sănătății

Călătoriile reprezintă o parte importantă a vieții, iar o vacanță are un impact pozitiv asupra sănătății, fericirii și stării de spirit.

Viața fiecăruia dintre noi s-a schimbat în ultimul an, din cauza pandemiei de coronavirus, iar călătoriile sunt sub nivelul din 2019. Experții în travel susțin că va mai dura o perioadă până când va exista același interes pentru vacanțe ca înainte de pandemie. Însă, datorită relaxării restricțiilor și imunizării populației, vara aceasta e mai ușor și mai sigur să călătorești în numeroase zone de pe glob. Este adevărat că există riscuri, însă acestea pot fi limitate cu o planificare meticuloasă și cu alegeri de vacanță inspirate.

Pentru a avea parte de o vacanță fără griji, este recomandat să îți faci o asigurare de călătorie. Aceasta te ajută, în special, în cazul în care suferi vreun accident sau ai o urgență medicală. Alege cea mai bună asigurare de călătorie de pe asigurari.ro pentru a fi sigur că vei avea parte de îngrijiri medicale în cazul în care te îmbolnăvești, inclusiv de Covid-19, sau te accidentezi, în perioada în care te afli în altă țară. În străinătate, costurile îngrijirilor medicale pot ajunge și la câteva mii de euro, de aceea o asigurare de călătorie reprezintă o necesitate, nu un moft.

Dacă ai făcut toate planurile de călătorie și ai luat în calcul rezolvări rapide și eficiente pentru situațiile neplăcute care pot apărea, iar bagajul este gata, nu rămâne decât să te bucuri de vacanța ta, pentru că beneficiile pe care călătoriile le au atât la nivel fizic, cât și psihic și emoțional sunt numeroase.

Călătoriile te fac fericit

O călătorie te face mai fericit pentru că te ajută să evadezi din rutina zilnică. Fără sarcini de rezolvat la serviciu, fără proiecte pentru facultate sau teme pentru școală, fără persoane cu care nu ai o relație satisfăcătoare în jurul tău. Toate acestea îți dau un sentiment de eliberare și te ajută să fii fericit. Însă, călătoriile te fac fericit și într-un alt mod. Potrivit unui studiu realizat de oameni de știință de la Cornell University, banii pe care îi cheltui pentru o vacanță, care intră în categoria „achiziții experiențiale” îți vor da o stare de fericire de lungă durată mai mult decât atunci când din fondurile tale îți cumperi anumite obiecte („achiziții materiale”). Cercetarea subliniază că așteptarea experienței unei călătorii este mai benefică decât așteptarea posesiunilor. Pe scurt, vei avea parte de mai multă fericire așteptând o vacanță decât un bun material.

Călătoriile te ajută să te deconectezi și să te reîncarci

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care îl poți face pentru sănătatea ta mintală, mai ales dacă ai un loc de muncă stresant sau studiul îți ocupă mare parte a timpului, este să te deconectezi și „să îți reîncarci bateriile”. Ai nevoie de o pauză din când în când pentru a nu ajunge la burnout, depresie, anxietate și multe alte probleme de sănătate. Indiferent că alegi să vizitezi o țară străină sau să îți cunoști mai bine țara, o pauză de la rutina zilnică și situațiile stresante este recomandată din când în când.

Unul dintre marile avantaje ale călătoriilor este că acestea te ajută să te eliberezi de stres și anxietate. O cercetare realizată de oameni de știință austrieci a arătat că inclusiv o vacanță pe termen scurt (de trei zile) are efecte pozitive asupra sănătății mintale și a stării de spirit, iar beneficiile se pot resimți o lungă perioadă după întoarcerea acasă.

Călătoriile te ajută să te menții în formă

Călătoriile au beneficii și asupra stării de sănătate fizice. De la alergările prin aeroporturi și trenuri, pentru a prinde mijloacele de transport de legătură, până la plimbările prin orașe, pentru a descoperi cele mai frumoase atracții turistice, călătoriile înseamnă și multă activitate fizică. Studii recente au arătat că, atunci când călătorești, riscul de a suferi de atacuri de cord este mai mic. De pildă, a fost dovedit faptul că în cazul bărbaților care merg anual într-o vacanță, riscul de a suferi de boli de inimă este cu 30% mai mic. În plus, vacanțele te ajută să îți menții creierul sănătos.

Fă-ți un plan de vacanță și deconectează-te de la rutina zilnică măcar o dată pe an, pentru a te menține sănătos și pentru a avea parte de experiențe de neuitat.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!