Now Reading
Școala de dans de societate Arthur Murray Bucharest, un deceniu de activitate

Școala de dans de societate Arthur Murray Bucharest, un deceniu de activitate

Revista Psychologies

Prima franciză internațională de dans de societate din România, Arthur Murray Bucharest, marchează 10 ani de activitate pe piața locală și-și propune pentru 2024 menținerea unui accent strategic pe consolidarea comunității și pe inovație în portofoliul său de servicii. Odată cu împlinirea unui deceniu pe piața locală în această primăvară, școala de dans de societate Arthur Murray numără peste 1000 de clienți care au luat aproape 33.000 de lecții de dans private în studioul de dans din zona de Nord a Capitalei.

Clienții Arthur Murray sunt persoane ocupate și cu un grad ridicat de stres, care ocupă poziții de top management în companii, expați, antreprenori și oameni de afaceri. Aceștia caută o modalitate de eliminare a stresului, relaxare și mișcare plăcută, cu multiple beneficii. Caută un timp personal de calitate, pe care să îl petreacă pe ringul de dans fie în cuplu, fie în compania altor oameni cu preocupări similare și pasiune pentru dans.

Potrivit reprezentanților companiei, motivația principală a acestora fiind nevoia de relaxare, mișcare și socializare. Totodată, evoluția profilului clientului post-pandemie evidențiază o tendință către căutarea de experiențe care contribuie la bunăstarea personală și la îmbunătățirea calității vieții.

Dacă la început adulții erau curioși cum își pot forma un hobby diferit și antrenant, de 2-3 ani, aceștia caută experiențe inedite, wellbeing, provocări care să îi scoată din zona de confort. Din ce în ce mai mulți oameni sunt în căutare de activități care nu doar să îi mențină într-o formă fizică bună, ci și să îi destreseze, să îi ajute sa se dezvolte din punct de vedere emoțional. Cuplurile caută să petreacă timp de calitate împreună, să se simtă bine împreună. ‘Dinner and a movie’ s-a transformat în ‘Dinner and Dancing”, activitate care a provocat unele cupluri să își aducă aminte de ce sunt împreună, să se apropie,  să se conecteze, să-și creeze amintiri”, spune Andrei Fusea, Partener Arthur Murray Bucharest.

5 beneficii ale dansului: De ce să începi să dansezi

Potrivit specialiștilor, dansul este o activitate complexă care aduce multiple beneficii, atât pentru corp, cât și pentru minte.

Astfel, dansul îmbunătățește condiția fizică, crescând flexibilitatea, forța și rezistența. Mișcarea ritmică și pașii de dans solicita aproape fiecare grup de mușchi, contribuind la tonifierea corpului.

Totodată, dansul îmbunătățește sănătatea mintală, stresul și anxietatea, oferind o eliberare emoțională care poate ridica spiritul și îmbunătăți starea de bine.

Pe lângă acestea, dansul stimulează funcția cerebrală, îmbunătățind memoria și agilitatea mentală prin necesitatea de a memora pași și secvențe. Un al patrulea beneficiu este îmbunătățirea echilibrului și coordonării, esențiale nu doar pe ringul de dans, dar și în activitățile zilnice.

 “Pe lângă toate beneficiile pentru sănătate, dansul este un mod excelent de a socializa și de a construi relații. Participarea la cursuri de dans sau la evenimente sociale de dans încurajează interacțiunea și formarea de noi prietenii, consolidând sentimentul de apartenență la o comunitate. Dansul nu este doar o formă de expresie artistică, ci și un instrument puternic pentru îmbunătățirea calității vieții”, Cydem Pinghioiu, Partener Arthur Murray Bucharest.

Despre Arthur Murray

A doua cea mai veche franciză din Statele Unite, brandul Arthur Murray este renumit în întreaga lume și este cea mai extinsă rețea de școli de dans de societate, cu peste 300 de studiouri deschise în 22 de țări.

Fonată în 1912 de către Arthur Murray, un simbol american al succesului în antreprenoriat și al dansului de societate, școala de dans a crescut rapid în popularitate în anii ’20 și ’30 și a devenit un punct de referință pentru dansul social. Astăzi, studioul de dans Arthur Murray continuă să fie recunoscut pentru calitatea și profesionalismul său, fiind unul dintre cele mai populare studiouri de dans din lume. Numele Arthur Murray este legat de coregrafii celebre precum cele din „Dirty Dancing”, „Parfum de Femeie” sau „Frumoasa și Bestia”.

Primul studio Arthur Murray din România este deschis din aprilie 2014 la et. 2 al clădirii din str. Nicolae Caramfil nr. 87 (zona Herăstrău).

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top