Now Reading
Vitamina D și amenajarea balconului perfect

Vitamina D și amenajarea balconului perfect

diana-moldoveanu

Grădinăritul a fost asociat în diferite studii cu o calitate mai bună a somnului, un sentiment redus de însingurare – comun mai ales la cei cu vârste peste 60 de ani – și cu o stare generală de sănătate mai bună, cu niveluri mai ridicate de stimă de sine, mai scăzute de stres, cu o reducere a anxietăţii și chiar a simptomele de depresie, după cum citează o ediţie recentă a Journal of Environmental Psychology. Sunt suficiente motive pentru a rezerva un weekend, cât mai curând, amenajării unui spaţiu verde. Nu te gândi la terase întinse, la grădini de zeci de metri pătraţi, orice spaţiu poate fi valorificat. Chiar și un balcon, oricât de mic.

Zonare inteligentă
Împarte terasa sau balconul în zone funcţionale distincte pentru diferite activităţi, cum ar fi zona de relaxare, zona pentru luat masa sau zona de grădinărit. Folosirea podelelor sau covoarelor pentru a defini aceste zone poate fi de ajutor. Folosește materiale ce se pot curăţa ușor (sau demonta) mai ales dacă spaţiul tău este unul deschis.

Utilizarea spaţiului vertical
Folosește spaţiul pe verticală pentru a maximiza suprafaţa disponibilă, mai ales în cazul balcoanelor și teraselor mici. Montarea ghivecelor suspendate, a rafturilor sau a suporturilor de perete pentru plante și accesorii poate fi o modalitate excelentă de a economisi spaţiu. De asemenea, dacă ai spaţiu pentru o băncuţă, știi că poţi depozita o mulţime de lucruri – elegant – sub ea.

Folosește mobilier care se pliază sau modular
Mobilierul care poate fi pliat sau mutat ușor facilitează adaptarea spaţiului la diferite nevoi sau activităţi. Scaunele pliabile sau extensibile, mesele pliante și mobilierul modular sunt excelente opţiuni pentru terasele și balcoanele mici.

Citește continuarea articolului în ediția aprilie 2024 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top