Now Reading
Cele mai importante rezoluții pentru 2017

Cele mai importante rezoluții pentru 2017

O minte sănătoasă stă într-un corp sănătos și se întreține cu cinci rezoluții numai bune de urmat în 2017.

 

Ai grijă la „doza” de minciuni

Prima noastră recomandare ar fi să încerci să minți mai puțin în 2017. Diverse studii internaționale au arătat că orice om minte de zeci sau sute de ori într-o singură zi, indiferent dacă o face într-un mod conștient sau nu.

Ca să poți să-ți faci o părere despre cât de puțin sau cât de mult minți, ar fi indicat să-ți pui anumite întrebări, precum „De ce aleg să-i mint pe cei din jurul?”, „Cât de onestă este lumea pe care am creat-o în preajma mea?” sau „Cum mă simt când spun un neadevărar?”.

Apoi, poți începe să lucrezi la „neutralizarea” minciunilor. Pentru început, încearcă să nu mai spui neadevăruri prin omisiune sau exagerări. Astfel, vei minți mai puțin și te vei simți mai bine.

 

Fii mai optimist

Obișnuiești să observi doar jumătatea goală a paharului? Îți faci griji foarte mari pentru orice problemă?

Dacă răspunsurile la întrebările anterioare sunt „Da”, poate că nu ar fi rău să privești lucrurile mai optimist, deoarece o stare mentală bună te impiedică să te îmbolnăvești și te ajută să dai randament mai ridicat la job.

Chiar dacă poate părea greu să privești lucrurile dintr-o perspectivă mai fericită, încearcă să faci următoarele lucruri simple: ascultă muzică veselă, uită-te la filme pozitive și apucă-te de sport.

Cu cât reușești să ai mintea ocupată mai mult, cu atât vei avea mai puțin timp să te gândești la aspectele negative.

 

Renunță la obiceiurile nesănătoase

Nu doar băutul sau fumatul se încadrează la categoria „obiceiuri nesănătoase”, ci și „statul pe Net” în exces, amânarea constantă a anumitor lucruri sau dormitul insuficient.

Îți recomandăm să întocmești o listă cu activitățile pe care le faci în mod constant și să le identifici pe cele care ar putea fi încadrate la „obiceiuri nesănătoase”.

Apoi poți să încerci să lucrezi la ele. Dacă sunt prea multe, ia-le pe rând. Cu răbdare și cu perseverență o să reușești să le rezolvi.

 

Uită-te mai mult la filme

Vizionarea mai multor filme ar trebui, cu siguranță, să se regăsească pe lista ta de rezoluții pentru 2017.

Filmele te ajută să te destinzi și activează în tine anumite emoții care, altfel, ar rămâne îngropate undeva în interior.

De asemenea, un film bun îți poate da idei noi și îți poate stimula creativitatea. Nu în ultimul rând, o comedie te ajută să râzi mai mult, ceea ce contribuie la starea ta generală de bine.

 

Mânâncă mai puține dulciuri

Poate că dulciurile aduc fericirea, însă ele sunt responsabile și de kilogramele în plus. Prin urmare, dacă simți nevoia să mănânci dulciuri constant, poți începe prin a-ți conștientiza dorințele alimentare.

De asemenea, este nevoie să respecți, pe cât posibil, un orar zilnic al meselor, astfel încât să elimini senzația de foame, care te poate face să nu reziști unei „ispite” dulci.  Mai mult, încearcă să nu ai la îndemână dulciuri.

Dacă te interesează să îți stabilești rezoluții pe mai multe direcții, în 2017, îți recomandăm să intri pe eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România. Alege Rezoluțiile Happy, bune de ținut tot anul!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top