Now Reading
Cele mai periculoase programe pentru PC-uri

Cele mai periculoase programe pentru PC-uri

 

Analiştii firmelor de securitate informatică au afirmat că 2016 a fost anul ransomware, programe care criptează datele utilizatorilor și solicită apoi recompensă, iar anul acesta amenințarea va continua să se extindă.

Datele extrase din telemetria Bitdefedner arată că infectarea cu ransomware este una dintre cele mai profitabile activități de criminalitate cibernetică, cu randamente ale investițiilor de până la 1.500%.

Dezvoltatorii unui anumit tip de ransomware monitorizați de Bitdefender la începutul anului au reușit să strângă 1,5 milioane de dolari în numai o săptămână.

Secretul profitabilității crescute a ransomware constă în faptul că utilizatorii, desi pun mare preț pe datele personale și pe informațiile stocate în diverse terminale, nu își fac back-up și nu actualizează constant soluțiile de securitate cibernetică.

Numărul atacurilor ransomware asupra companiilor a crescut de şase ori. Experţii estimează că, odată cu creşterea folosirii programelor ransomware de către infractorii cibernetici, acest tip de malware ar putea chiar să depăşească troienii bancari.

Atacurile vizează atât indivizii, cât şi companiile, iar printre motivele pentru care nu folosesc o soluţie de securitate este că acestea consumă resursele calculatorului sau convingerea nejustificata că un atac nu îi va viza niciodată pe ei.

În ceea ce priveşte companiile, hackerii atacă în special IMM-urile deoarece acestea folosesc soluţii de securitate slabe sau nu au deloc. Studiile arată că un incident de securitate cibernetică din prezent costă IMM-urile 100.000 de dolari.

 

Citește mai departe aici.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!