CITESTI ACUM
Mondelēz International avansează cu agenda ‘Snacking Made Right’

Mondelēz International avansează cu agenda ‘Snacking Made Right’

mondelēz-international-avansează-cu-agenda-snacking-made-right

Mondelēz International a publicat Raportul Snacking Made Right 2020, evidențiind modul în care abordarea diferențiată a companiei față de ESG (Environmental, Social and Governance – Mediu, Social și Guvernanță) generează progres la nivel global în ceea ce privește obiectivele ambițioase pentru 2025 și creează valoare pe termen lung pentru companie și comunități.

Abordarea Mondelēz International față de ESG îi permite companiei să construiască o companie sustenabilă în domeniul gustărilor și să asigure o schimbare de durată la scară mare, prioritizând zonele în care poate avea cel mai mare impact. Compania se concentrează pe soluții inovatoare și măsurabile și colaborează pentru a determina o transformare la nivelul întregului sector. ESG este unul dintre factorii valorici pe termen lung ai Mondelēz International, este parte integrată în strategia de business și este esențială pentru scopul companiei – acela de a oferi oamenilor gustarea potrivită, pentru momentul potrivit, în modul potrivit.

„Conceptul de Snacking Made Right este inclus în tot ceea ce facem în cadrul Mondelēz International. Ne determină să avem grijă de oamenii noștri, să ne protejăm resursele și să le oferim consumatorilor noștri din întreaga lume momente de confort și conectare”, a declarat Dirk Van de Put, Președinte și CEO al Mondelēz International. „Anul trecut, scopul companiei noastre a fost mai important ca oricând și ne-a determinat să continuăm dezvoltarea angajamentelor noastre ESG și să ne extindem obiectivele ferme. Ne concentrăm în continuare pe dezvoltarea unei companii sustenabile în domeniul gustărilor, minimizând impactul asupra mediului, fiind în același timp o organizație mai diversă, echitabilă, inclusivă și transparentă și dedicându-ne accelerării eforturilor de a determina viitorul gustărilor.”

Eforturile continue ale Mondelēz International de a aduce o schimbare pozitivă au condus la rezultate semnificative, cu impact asupra activității, cum ar fi programe de achiziții sustenabile îmbunătățite, reduceri semnificative ale emisiilor și deșeurilor și legături mai puternice cu consumatorii și clienții. În ultimul an, compania a făcut progrese semnificative în ceea ce privește obiectivele de dezvoltare durabilă și stare de bine și a depășit mai multe ținte, inclusiv:

Materii prime sustenabile

 • 68% din volumul de cacao achiziționat în mod sustenabil prin programul Cocoa Life, dezvoltat intern
 • 98% din uleiul de palmier achiziționat de la furnizori aliniat la Palm Oil Action Plan 2020 al MDLZ

Impactul asupra mediului

 • Reducere de peste 20% a emisiilor de CO2, generate din procesele de producție, depășind ținta de 15%
 • Reducere de peste 30% a utilizării cu prioritate a apei, depășind ținta de 10%
 • Reducere de peste 30% a deșeurilor totale din procesele de producție, depășind ținta de 20%

Inovația ambalajelor

 • 94% dintre ambalaje concepute să fie reciclabile

Stare de bine

 • 16% din veniturile din snack-urile care încurajează controlul porțiilor

Sprijin pentru comunitate

 • A fost creată platforma Sustainable Futures pentru a amplifica impactul pozitiv pe termen lung asupra oamenilor și planetei prin investiții sociale inovatoare și parteneriate
 • Au fost oferite peste 30 milioane de dolari la nivel global în sprijinul eforturilor împotriva COVID-19, inclusiv o donație recentă de 2 milioane de dolari pentru a sprijini lupta împotriva pandemiei în India

Accelerarea diversității, echității și incluziunii

În plus, Mondelēz International își intensifică angajamentele în ceea ce privește diversitatea, echitatea și incluziunea și își îmbunătățește comunicarea cu privire la progresul în această zonă. În 2020, compania a anunțat angajamente ferme, inclusiv alocarea a 1 miliard de dolari anual pentru companiile deținute de femei și grupurile minoritare și dublarea reprezentării populației de culoare din America în funcții de management până în 2024, desemnând și primul Chief Diversity & Inclusion Officer. De asemenea, pentru prima dată anul acesta, compania publică declarațiile consolidate și complete EEO-1, continuând să adopte și să publice indicii anuali de aliniere SASB & TCFD în cadrul unui angajament permanent față de comunicarea și transparența extinsă.

Raportul Snacking Made Right al Mondelēz International reafirmă și obiectivele de mediu ale companiei pentru 2025, inclusiv:

Cacao

 • 100% din volumul de cacao pentru brand-urile de ciocolată este achiziționat prin intermediul programului de achiziții sustenabile dezvoltat de MDLZ, Cocoa Life

Carbon

 • Reducere de 10% a emisiilor de CO2 la nivelul întregului lanț

Ambalaje

 • 100% dintre ambalaje concepute să fie reciclabile și etichetate cu informații privind reciclarea
 • Reducere de 25% a utilizării de plastic rigid virgin

Pentru raportul complet sau pentru a vizualiza principalii indicatori de performanță, consultați Snacking Made Right Report.

Despre Mondelēz International

Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) sprijină oamenii să ia gustări în aproximativ 150 de țări din întreaga lume. Cu venituri de aproximativ 27 de miliarde de dolari în 2020, MDLZ conduce viitorul snacking-ului, cu branduri globale și locale iconice, precum biscuiții Oreo, belVita și LU; ciocolata Cadbury Dairy Milk, Milka și Toblerone; bomboanele Sour Patch și guma Trident. Compania Mondelēz International este mândră să fie membră al Standard and Poor’s 500, Nasdaq 100 și Dow Jones Sustainability Index. Vizitați www.mondelezinternational.com sau urmăriți compania pe Twitter la adresa www.twitter.com/MDLZ.

Despre Cocoa Life

Cocoa Life este programul de achiziții sustenabile dezvoltat de Mondelēz International prin care compania determină o transformare în vederea dezvoltării unui sector prosper pentru cacao. Ca ingredient vital, Cocoa Life a fost lansat în 2012 printr-o investiție de 400 milioane de dolari pentru a crea un viitor sustenabil pentru cacao, abordând în mod holistic provocările complexe cu care se confruntă cultivatorii de cacao și comunitățile acestora. Până în 2022, Cocoa Life va sprijini peste 200.000 de cultivatori și va ajunge la un milion de membri ai comunității din șase țări cultivatoare de cacao: Ghana, Côte d’Ivoire, Indonezia, India, Republica Dominicană și Brazilia. Abordarea Cocoa Life merge mult mai departe de certificare, lucrând la fața locului, împreună cu bărbații și femeile care își asigură traiul din cacao, pentru a le îmbunătăți condițiile de viață, întări comunitățile și inspira viitoarea generație de cultivatori de cacao. Aflați mai multe la adresa www.cocoalife.org.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!