Now Reading
Povestea celui mai titrat club de kaiac canoe din Europa: CSS Orsova

Povestea celui mai titrat club de kaiac canoe din Europa: CSS Orsova

Revista Psychologies

Sub indrumarea unui antrenor extraordinar, echipa de kaiac-canoe din Orsova face performanta la cel mai inalt nivel. Cei mai multi dintre cei 80 de sportivi adusi aici din toata tara nu au nici 15 ani, insa au maturitatea si ambitia de a cunoaste gloria sportiva mondiala si olimpica. Pentru rezultatele extraordinare ale acestor tineri, Jurnalul de Fapte Bune a decis sa ofere echipei de kaiac–canoe din cadrul CSS Orsova un premiu in valoare de 15.500 de lei.

 

E dupa-amiaza de mijloc de noiembrie si un vant hotarat onduleaza valurile Dunarii.  In atmosfera de toamna, cand impulsul te-ar indemna mai degraba spre gura sobei, decat spre apa rece si parca infricosatoare a batranului fluviu, aproape 80 de copii isi asteapta nerabdatori tehnicienii sa dea startul antrenamentului.

Doar fluviul acum tulburat de rafalele reci ale vantului stie tumultul acestor copii, doar lui i-au impartasit sudoarea miilor de ore de munca, in ambarcatiunea care ii spinteca de zeci de ani fiinta, in drumul spre marea performanta.

Cei mai multi dintre sportivii care formeaza astazi loturile CSS Orsova nici n-au implinit 15 ani. Se pregatesc aici de un an, doi, trei sau cinci si pe chipul blajin de copil, dincolo de indarjirea de a ajunge intr-o zi mari campioni, poti vedea usor amprenta asprimii lasata in urma de antrenamentele istovitoare. Pregatirea incepe in sala moderna de forta, care astazi arata altfel decat am vazut-o ultima data cand am fost aici.

E mai moderna si mai cocheta, iar din trecut si-a pastrat doar parfumul acela fin de campion, despre care parca a inteles ca nu-i este accesibil oricui, dar in maruntaiele ei, la Orsova acest parfum aparte a devenit obisnuinta.

Elena Meroniac si Florida Ciuta, Cristina Georgiana Popescu si Denisa Talvescu sunt ultimele campioane ale Romaniei de juniori, acum senioare, care au plecat de la CSS Orsova si care aspira acum la gloria sportiva mondiala si olimpica, primele doua la kaiac, celelalte la canotaj.

Dar iata cateva franturi din gindurile acestor fete de exceptie, ajunse acum la cluburi din Capitala si componente ale Lotului Olimpic al Romaniei.

 

Citeste continuarea articolului AICI.

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!