Now Reading
Progres stiintific in ingrijirea orala – Sensodyne Repair & Protect

Progres stiintific in ingrijirea orala – Sensodyne Repair & Protect

Revista Psychologies

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare lanseaza noul Sensodyne Repair & Protect, o pasta de dinti inovatoare care contine formula unica NovaMin®, adaptata special pentru ingrijirea orala dintr-o tehnologie dezvoltata initial pentru stimularea regenerarii osoase.

Folosind tehnologia revolutionara NovaMin®, Sensodyne Repair & Protect identifica zonele sensibile ale dintelui, formand la nivelul dentinei expuse un strat protector, asemanator cu cel natural al dintelui, care ajuta la repararea si protectia continua a zonelor sensibile.

Adaptarea NovaMin® pentru folosirea in compozitia unei paste de dinti a reprezentat o provocare tehnologica. Atunci cand intra in contact cu apa, NovaMin® reactioneaza rapid eliberand ioni de calciu si de fosfat, elemente care intra în compozitia naturala a dintelui.

In cazul folosirii unei formule ce contine apa, ionii ar putea interactiona in tub cu alte ingrediente ale pastei de dinti. Provocarea pentru GlaxoSmithKline a fost sa dezvolte o formula anhidra (care nu contine apa) pentru o pasta de dinti cu fluor pentru utilizare zilnica.

Datorita formulei sale anhidre, Sensodyne Repair & Protect pastreaza tehnologia NovaMin® in tub. Aceasta se activeaza cand intra in contact cu saliva.

Dr. Teresa Layer, Vicepresedinte, Echipa de Dezvoltare si Cercetare Sensodyne: „NovaMin® reprezinta o tehnologie avansata, demonstrata clinic, pe baza de calciu si fosfat, care construieste un strat reparator microscopic pe suprafata dentinei expuse, imitand compozitia anorganica a dintelui.

Acest strat este mai dur decat dentina naturala, ceea ce-l face mai rezistent la provocarile zilnice prezente in cavitatea orala. Sensodyne Repair & Protect reprezinta un progres tehnologic in ingrijirea orala de zi cu zi, permitand persoanelor afectate de hipersensibilitate dentara sa faca mai mult decat sa amelioreze hipersensibilitatea dentinei.

Prin periaj de doua ori pe zi, Sensodyne Repair & Protect ii ajuta sa repare continuu dentina expusa si ofera protectie substantiala.”

Prof. Dr. Constantin Varlan, Facultatea de Medicina Dentara, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti explica: „Dentina expusa poate duce la hipersensibilitate dentara, o problema care afecteaza 1 din 3 persoane .

Totusi, foarte multe persoane nu stiu ca durerea pe care o resimt la nivelul dintilor poate fi un semn al hipersensibilitatii dentare. Decat sa caute o rezolvare a problemei, multe dintre persoanele afectate fie ignora durerea, fie gasesc diferite metode de a o evita, fara sa fie constienti de faptul ca dintii lor au zone sensibile.

Tehnologia din Sensodyne Repair & Protect formeaza un strat mineral de hidroxiapatita pe suprafata dentinei expuse, similar cu cel natural al dintilor, care protejeaza tesutul din interiorul dintelui de stimulii externi durerosi. Este foarte important ca pacientii sa caute solutii pentru tratarea durerii cauzate de dintii sensibili.

Folosita zilnic, ca oricare alta pasta de dinti, Sensodyne Repair & Protect repara permanent zonele sensibile ale dintelui si ajuta la prevenirea aparitiei sensibilitatii. In plus, asigura toate beneficiile unei paste de dinti obisnuite, precum protectie completa, curatare si prospetime.
 

Sensodyne Repair & Protect este disponibila in majoritatea hipermaketurilor, supermarketurilor si farmaciilor din toata tara incepand cu luna februarie 2011.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!