Now Reading
Tu esti happy? 5 pasi prin care poti descoperi cum stai cu fericirea in cariera

Tu esti happy? 5 pasi prin care poti descoperi cum stai cu fericirea in cariera

Revista Psychologies

Viata profesionala ne ocupa suficient timp incat sa realizam cat de mult depinde fericirea noastra, la nivel general, de experientele pe care le traim la job. Studiile din ultimii ani au ilustrat ca exista cel putin cinci componente esentiale care iti spun daca esti #HappyLaJob. Ele sunt cele care arata masura in care ne simtim impliniti, motivati si ne gasim energia pentru fiecare zi de munca.

 

 

Pasiunea. Stii momentele in care simti ca iubesti ce faci, crezi in fortele tale, iti doresti sa fii mai bun, sa descoperi mai multe si timpul trece placut chiar daca lucrezi? Adu-ti aminte de vorbele lui Confucius: „Alege sa faci ceea ce iti place si nu vei munci nici macar o zi din viata ta”.

Echilibrul. Da, munca este importanta si ne ocupa o buna parte din viata. Dar este important ca ea sa nu ne acapareze si timpul pentru noi si cei dragi, pentru odihna si relaxare. Este la fel de important sa simtim ca recompensele pentru munca noastra exista, ne asigura nevoile de baza si ne sustin stilul de viata.

Evolutia. Daca simti ca poti avansa in cariera, ca ai idei bune si acumulezi experienta, e important sa gasesti la locul tau de munca spatiul si sustinerea necesare. De la cele mai mici informatii noi pe care le afli zi de zi pana la resurse de dezvoltare profesionala si acces la cursuri sau mentori, totul are sens pentru evolutia ta profesionala.

Impactul. Ceea ce produci zi de zi muncind are sens pentru tine si lumea inconjuratoare? Simti ca ai libertatea de a-ti spune parerea si oportunitatea de a te implica in proiecte interesante? Daca da, inseamna ca poti face diferenta in lume, la scara mai mica sau mai mare, prin jobul tau.

Onestitatea. Ai curajul sa spui ce simti si lucrezi cu oameni in care crezi? Daca simti ca ai parte de comunicare deschisa si sincera la locul de munca, esti evaluat transparent si corect iar echipa din care faci parte te trateaza cu prietenie si nu ai senzatia ca se intampla in jurul tau activitati care iti sunt ascunse sau neclare, atunci te bucuri de un job onest.

Descopera toate aceste trasaturi si incearca testul #HappyLaJob pe site-ul ejobs.ro/happy, componenta a campaniei #HappyLaJob: un demers pentru fericire-n Univers. video

Parte dintr-o initiativa strategica pentru cresterea nivelului de fericire vis-a-vis de viata profesionala din Romania, eJobs ridica o intrebare in jurul careia graviteaza multe decizii, atitudini si actiuni din viata de zi cu zi si din cariera.

eJobs are convingerea ca, intrebandu-ne daca suntem fericiti si raspunzand cu onestitate, putem gasi solutii si face schimbari in bine pentru dezvoltarea personala si profesionala.

Indiferent de jobul pe care il ai si cat de mult iti ocupa el din fiecare zi, tine minte ca fericirea este despre energie si despre proiectele in care credem si in care ne avantam fara teama. Fericirea inseamna pasiunea din glasuri, ganduri si iubire, onestitatea din alegerile pe care le facem si echilibrul intre „acasa” si „serviciu”.

Mai presus de toate, avem sens si viteza pentru ca suntem fericiti. Fericirea ne da vitalitatea si energia de care avem nevoie. Fericirea este singurul cadou pe care putem sa ni-l oferim doar noi, dar pe care il asteptam de la ceilalti, de cele mai multe ori.  Si intreaba-te des daca poti spune cu siguranta: „Da, sunt happy!”.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!