CITESTI ACUM
Uleiul de măsline în dieta mediteraneană (P)

Uleiul de măsline în dieta mediteraneană (P)

uleiul-de-măsline-în-dieta-mediteraneană

După o perioadă bogată în „escapade culinare extravagante” a sosit inevitabil și momentul bilanțului. La fiecare început de sezon cald ne propunem să începem o cură de slăbire pentru a ne ajuta să scăpăm de kilogramele în plus, acumulate în timpul iernii. Fiecare încearcă „rețete de diete” la fel de extravagante uitând, de fapt, că scopul este să ai un corp sănătos și o minte sănătoasă!

Dieta Mediteraneană reprezintă un regim de viață sănătos cu multiple beneficii. Uleiul de măsline reprezintă un element central al acestei diete. Dieta Mediteraneană este caracterizată de consumul ridicat de fructe, legume, cereale integrale, cartofi, leguminoase, nuci şi seminţe. Deşi în această dietă se vorbeşte şi despre consumul de peşte, principala sursă de grăsime este uleiul de măsline, iar consumul de carne roşie şi dulciuri este limitat.

Multe dintre beneficiile uleiului de măsline au fost observate în Dieta Mediteraneană, astfel, uleiul de măsline extra virgin normalizează digestia, stimulează metabolismul lipidic și astfel produce scăderea în greutate. De asemenea, uleiul de măsline în combinație cu lămâia, ghimbirul și usturoiul ajută la eliminarea produselor reziduale din ficat, la stimularea funcției acestuia și a bilei. Acizii grași nesaturați din uleiul de măsline potolesc foamea și mențin greutatea normală a corpului, au rol benefic asupra vaselor de sânge, măresc elasticitatea pereților acestora și previn bolile cardiovasculare, au efect benefic asupra tractului biliar și mucoasei gastrice.

Monini ne oferă gama completă de ulei de măsline extra virgin pentru a ne ajuta să trecem cu bine această perioadă:

  • Monini Classico este uleiul de măsline extra ­virgin renumit pentru aroma sa con­secventă. Este recomandat pentru o mare varietate de utilizări în care într-adevăr completează orice fel de mâncare. Este indicat pentru toate utilizările în bucătărie: sosuri, fripturi, garnituri.
  • Monini Delicato, cu aroma sa fină și suavă, este alternativa recomandată de specialiștii în gastronomie celor care nu sunt obișnuiti cu gustul pronunțat al uleiului de măsline extra virgin. În bucătărie este un ideal și versatil dress­ing, fiind utilizat la legume fierte și crude, sosuri, supe, fripturi și salate.
  • Monini GranFruttato – Gustul distinct, picant se datorează conținutului bogat de polifenoli și anti­oxidanți cărora medicina modernă le atribuie un rol fundamental în apărarea organismului împotriva îmbătrânirii celulelor. Este recomandat a fi uti­lizat în stare proaspătă pe „bruschetta“, salate, legume fierte.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!