Now Reading
Nu te mai compara cu ceilalți! Ești unică!

Nu te mai compara cu ceilalți! Ești unică!

diana-pirje
nu-te-mai-compara-cu-ceilalți-ești-unică

Bună, minunatele mele!

M-am gândit să scriu acest articol pentru voi, fiind în martie, o lună specială pentru noi, femeile. Noi toate avem tendința să ne comparăm cu ceilalți. În special cu alte femei.

Mereu credem că e ceva ce nu facem bine, credem că nu suntem destul de bune, simțim nevoia de apreciere constantă din partea celorlalți… și iată cum ajungem ca toată viața să ne-o pierdem în această frământare permanentă.

Întotdeauna mi-a plăcut analogia femeii cu florile. Fiecare femeie este unică, așa cum fiecare floare este unică. Fiecare are frumusețea, sclipirea, parfumul său… în unicitate nu există competiție.

Și atunci, de ce să nu ne bucurăm de tot ce avem noi mai frumos? De ce să nu ne focusăm pe toate calitățile noastre și mai ales, pe cele care ne fac cu adevărat unice și speciale?

De când am descoperit acest secret, va spun sincer că am devenit foarte axată pe a-mi descoperi cele mai speciale calități personale. Pe mine acest lucru m-a ajutat enorm în a învăța să mă percep ca fiind unică și specială.

Atât de multe femei cred în adâncul sufletului că au greșit, că nu s-au născut destul de minunate, de bogate, sau că nu au avut avut șansa să trăiască într-un mediu care să le ofere ceea ce și-ar fi dorit, încât, chiar ajung să creadă că ceva este în neregulă cu ele. Nu, dragilor, nu este nimic în neregulă cu voi.

Noi toate am avut parte de anumite experiențe care ne-au șlefuit și care ne-au adus în punctul în care suntem astăzi. Și pentru asta trebuie să fim recunoscătoare, și nicidecum să nu fim supărate pe viață pentru ceea ce ni s-a întâmplat. Trebuie să avem parte și de întuneric ca să apreciem lumina.

Iar când femeia este capabilă să se aprecieze pentru toate reușitele sale, pentru toate momentele în care i-a fost greu, și cu toate astea ea nu a renunțat, ci a mers mai departe plină de încredere și cu capul sus, atunci ea chiar începe să se admire și să își dea seama că este puternică.

Greșeala cea mai mare pe care o fac femeile este aceea că se compară între ele. Ea este așa, ea are așa, ea a avut parte… etc. Și aici începe de fapt „moartea feminității”. De ce să stai să te compari cu cineva, când drumul și evoluția fiecăreia sunt atât de diferite? Lecțiile de viață sunt atât de diferite… totul este diferit, nu au cum să semene 2 vieți una cu cealaltă. Fiecărui om îi este dat într-un anume fel.

Și fiecare om, fiecare femeie s-a născut cu așa calități, în așa trup, cu așa înfățișare, astfel încât să își realizeze potențialul și misiunea.

Dacă am fi fost toți la fel, care ar mai fi fost farmecul? Tu te-ai născut pentru ceva, alt om pentru altceva, prietena ta pentru altceva și tot așa…

Este o pierdere enormă de energie să stai să te superi pentru faptul că tu nu ești într-un anume fel. Ești exact așa cum trebuie să fii ca să realizezi ceea ce ai de realizat.

Sau, așa cum spune Olga, terapeuta mea: Imaginează-ți că un om/ o situație este o  lămâie. Decât să stai să te plângi, mai bine ia lămâia și fă-o limonadă! Fă tot ce poți mai bun cu ce ai!

Fiindcă oricum, orice ai avea, tot nemulțumită ai fi. De tiparul nemulțumirii nu se scapă decât apreciind sincer ce ai în acel moment. Pentru ce ești cu adevărat recunoscătoare? Pentru ce mulţumeşti Universului?

Fă o listă cu 20 de recunoștințe și ai să vezi cât de bogată este viața ta! Adesea noi uităm să apreciem și multe lucruri ni se pare că ni se cuvin de la sine. Dar nu, nu este așa. Totul în această lume este un dar, începând cu sănătatea.

De fapt, cel mai mare cadou este însăși viața, fiindcă dacă nu am fi avut-o, nu am fi putut să ne bucurăm de nimic din ce avem în acest moment. De aceea consider că prima recunoștință și cea mai mare trebuie să o avem față de viață însăși. Apoi și față de celelalte lucruri, cum ar fi sănătatea, familia, banii, prietenii, etc.

Iar acum, am să te rog să scrii 10 calități care te fac pe tine unică! Da, 10! Scrie prin ce simți tu că ești unică, specială și deosebită!

Scrie tot ce faci bine, pentru ce te lauzi, care sunt calitățile tale cele mai de preț, pentru ce te apreciezi și te stimezi…scrie absolut tot ce simți și tot ce îți vine în minte!

În viață valorezi atât cât te apreciezi! Dacă tu te apreciezi, atunci și ceilalți te vor aprecia la fel de mult! Tu ești unică! Gândește-te cu ce floare unică te poți compara și fii exact așa!

Nobilă, măreață, strălucitoare, specială!

Ai toate resursele necesare ca să fii așa!

aripi-de-feminitate-diana-pirjeMai multe despre acest subiect poți regăsi şi în cartea mea, „Aripi de Feminitate”.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top