CITESTI ACUM
Millefeuille cu fructe

Millefeuille cu fructe

millefeuille-cu-fructe

Castelul Bethlen-Haller este un loc de basm în care spunem zi de zi povestea vinului și a terroir-ului unic al Podgoriei Târnare. Grija pentru un stil de viață sănătos și pentru susținerea comunității locale stă la baza implementării conceptului from farm to table în restaurantul nostru. Împreună cu echipa de bucătari, grădinari, fermieri și producători locali, ne propunem să oferim cele mai bune preparate culinare inspirate din bucătăria tradițională transilvăneană, dar și din gastronomia internațională.

Vinurile Jidvei sunt o companie excelentă pentru fiecare dintre preparatele imaginate și realizate cu măiestrie de chef Daniela Drăguț. Din dorința de a surprinde mereu cu gusturi deosebite, chef Daniela Drăguț experimentează tehnici noi de preparare pentru a reda cât mai curat și coerent specificul local, dar și pentru a integra într-un mod firesc elemente contemporane și ingrediente exotice.

Puteți savura aceste preparate delicioase împreună cu cei dragi chiar în confortul propriei case pentru a vă bucura de o vară plină de vin și gust.

Ingrediente:

  • aluat de foietaj
  • 200g mascarpone
  • 200ml smântână pentru frișcă
  • esență de vanilie
  • coajă de lime
  • zahăr pudră
  • fructe pentru decor

Preparare:

Un desert foarte simplu și gustos, o reinterpretare a celebrului preparat franțuzesc, prefect pentru o zi de picnic. Foietajul se taie în bucăți de aproximativ patru cm lățime și opt cm lungime și se coace conform instrucțiunilor. Între timp, pregătim crema cu care vom umple fiecare bucată de foietaj. Mixăm crema mascarpone și smântâna pentru frișcă până când obținem o cremă densă și aerată. Adăugăm câteva linguri de zahăr pudră, după gust, coaja de lime și esența de vanilie și amestecăm cu grijă. Scoatem foietajul din cuptor, îl lăsăm să se răcească foarte bine și tăiem fiecare bucată în două părți egale. Punem cremă pe fiecare felie, construind practic un sandviș, adăugăm crema, iar deasupra ornăm cu fructele preferate.

Recomandarea somelierului Constantin Drăgan

Vinul spumant Mărgăritar Roze este obținut din soiul Pinot Noir, vinificat roze. Notele delicate de trandafiri, aromele de fructe de pădure, din care excelează coacăzele roșii, alături de aciditatea echilibrată, asemănătoare rodiilor, conturează un vin spumant cu reflexii vișinii care cucerește prin textura catifelată și perlajul persistent.

Conținut realizat în parteneriat cu Jidvei.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!