Now Reading
Risotto cu gorgonzola și pere şi Tezaur MO+FR

Risotto cu gorgonzola și pere şi Tezaur MO+FR

Revista Psychologies
risotto-cu-gorgonzola-și-pere

Vinul și mâncarea sunt un mod excelent de a face o călătorie culinară aparte, chiar din confortul casei tale. Odată cu venirea primăverii, ideile și planurile care s-au strâns peste iarnă încep să capete contur și, după lungi pregătiri, își fac curaj să iasă-n lume. Jidvei susţine viaţa cu gust, printr-o experienţă senzorială plină de farmec şi savoare. Alina Dragne, food blogger, şi Costi Drăgan, somelier, vă invită într-o călătorie cu Vin şi Gust în care veţi descoperi preparate culinare savuroase şi vinurile pline de prospeţime din Podgoria Târnave.

PENTRU 4 PORŢII

Timp de preparare: 45 de minute

INGREDIENTE

  • 2 căni (~350g) orez arborio (orezul special pentru risotto)
  • 5-6 căni supă de legume, fierbinte
  • ⅓ cană parmezan
  • 2 pere, decojite și tăiate cuburi
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 150g gorgonzola
  • 25g unt
  • 1/2 cană vin Tezaur MO+FR
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • sare și piper
  • opţional: nucă coaptă

PREPARARE

1. Încălzim uleiul în tigaie și călim ceapa tocată mărunt. Adăugăm orezul și îl uscăm puţin, practic.

2. Adăugăm vinul și îl lăsăm două minute să se evapore alcoolul, iar orezul va capta toată aroma. Acum este momentul să adăugăm supa de legume fierbinte, câte un polonic, până când se absoarbe tot lichidul.

3. Când orezul este al dente, adăugăm para tăiată cubuleţe. La final adăugăm gorgonzola, parmezanul răzuit și untul și lăsăm tigaia acoperită, să se topească brânzeturile și să se împrietenească aromele.

4. Opţional, servim risotto cu nuci coapte, presărate.

TEZAUR MUSCAT OTTONEL + FETEASCĂ REGALĂ este un vin strălucitor care încântă prin aromele sale de caisă, pere galbene, flori de salcâm şi caprifoi. Acest cupaj elegant se remarcă printr-un final prelungit cu note florale. Păstrat cu grijă, acest vin dezvoltă, odată cu trecerea anilor, un buchet complex de învechire.

Conţinut realizat în parteneriat cu Jidvei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top