Now Reading
Alimentația care te păstrează sănătos

Alimentația care te păstrează sănătos

patricia-rusu
alimentația-care-te-păstrează-sănătos

O alimentație bună este o parte esențială a sănătății și dezvoltării. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), o nutriție mai bună este legată de îmbunătățirea sănătății la toate vârstele, un risc mai mic de boli și longevitate. Oamenilor le poate fi dificil sau confuz să navigheze în cantitatea de informații nutriționale disponibile acum, iar multe surse au opinii diferite.

Patricia Rusu, coach în nutriție regenerativă, a spus pentru Revista CARIERE care sunt alimentele pe care le putem servi drept gustări sănătoase, având în vedere că viața este într-o continuă mișcare și munca, iată, și-a schimbat locul de la birou, acasă.

Iată câteva sfaturi pentru oamenii care lucrează de acasă, dar și pentru copiii lor.

Alimentația, importantă indiferent de locul în care muncești sau înveți

Fie că îți dorești să te simți pur și simplu mai bine sau că vrei să îți optimizezi greutatea, itinerariul va fi același. Unul dintre secrete, poate cel mai ușor de realizat, dar și cu multiple beneficii, este să mănânci cam la aceleași ore în fiecare zi. Indiferent de vârstă. Exact așa cum copiilor le creăm acel cadru de organizare a meselor, a perioadelor de repaos și de activitatea din timpul unei zile, exact așa ar fi util să îl păstrăm și noi. Beneficiile respectării unui program de mese este mult subevaluat, îmi doresc să subliniez măcar câteva aspecte ce ne-ar putea susține sănătatea:

Corpul nostru are memorie celulară, „ține minte” și învață să se adapteze la ce îi oferim noi în mod constant ca și alimentație. Astfel, atunci când este hrănit la intervale regulate de timp, corpul primește semnale care îi transmit că nu e nevoie să stocheze energie (calorii), ca atunci când sărim peste mese și afectăm în mod negativ metabolismul.

Atunci când tu înveți să ai un comportament inteligent și anticipativ față de nevoile organismului tău, anume devii curios și înveți despre cum funcționează, care sunt nevoile sale reale în funcție de etapele zilei și în funcție de ceea ce faci tu într-o zi, plus în funcție de ciclicitatea ca femeie sau bărbat, vei putea, prin faptul că îi oferi corpului hrană la ore fixe și prin ceea ce îi oferi ca hrană, să domolești și chiar să elimini poftele alimentare, mai ales cele care survin în a doua parte a zilei.

Și, totodată, mâncatul la aproximativ aceleași ore în fiecare zi, cumulat, cum aminteam, cu reeducarea ta alimentară în funcție de viața ta și de nevoile tale, te va ajuta să nu mai consumi mai mult decât are corpul tău nevoie, astfel mâncatul excesiv seara, mâncatul compulsiv sau pe fond emoțional vor fi de domeniul trecutului.

Citește continuarea articolului pe Revista CARIERE.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top