Now Reading
Când apar colicile la bebeluși și cum le tratezi?

Când apar colicile la bebeluși și cum le tratezi?

Revista Psychologies
când-apar-colicile-la-bebeluși-și-cum-le-tratezi2

Aproape toți bebelușii se confruntă cu colici abdominale, chiar dacă acestea se manifestă diferit de la un copil la altul. 

Perioada în care apar colicile la bebeluși, este una destul de greu de gestionat pentru mămici. În această perioadă bebelușul este foarte agitat, plânge și se confruntă cu dureri, pe care mama, încearcă să le amelioreze prin diferite metode, unele mai bune, altele mai puțin. 

Atunci când vorbim despre colici la bebeluși, acestea pot apărea, indiferent de sex sau de modalitatea prin care cel mic, a fost născut.  Sugarul se poate confrunta cu aceste colici, încă din primele 6 săptămâni de viață dar și mai târziu, până la 3-4 luni. 

Colicile nu țin mai puțin de 3 zile pe săptămână și se pot manifesta până la 3 săptămâni, ca și durată. 

Ce simptome apar în urma colicilor la bebeluși?

Plânsul bebelușului, din cauza colicilor, este de cele mai multe ori, asociat cu lipsa somnului sau oboseală, deci colicile pot fi destul de greu de depistat, dacă nu știi foarte clar la ce să te uiți. 

Pe măsură ce te vei obișnui cu micuțul tău și cu semnele pe care acesta le manifestă, vei învăța să identifici foarte rapid perioadele de colici. Dar pentru prima dată, când acestea apar, s-ar putea să nu știi exact la ce să te uiți. 

Iată care sunt cele mai frevente simptome:

  • Plâns sau țipat puternic și repetitiv;
  • Hiepermia feței sau înroșirea feței și paliditatea nasului;
  • Picioarele bebelușului tău vor fi lipite de abdomen;
  • Labele picioarelor reci;
  • Mâini lipite de corp. 

Tratamente pentru prevenirea și amliorarea durerilor

Deși colicile sunt aproape invitabile, poți încerca diferite metode care să prevină durerile cauzate de colici sau să le amelioreze. 

Centuri pentru colici

În cazul în care, bebelușul tău se confruntă deja cu colici puternice, îi poți ameliora durerea cu o centura anticolici de pe Drool.ro. Aceste centuri sunt foarte eficiente datorită materialelor pe care le conțin, dar și a faptului că sunt foarte confortabile în timpul somnului. Centura pentru colici se poate folosi chiar și în caz de răceli sau mușcături de insecte. 

O poziție și o cantitate corectă

O metodă foarte bună de prevenție a colicilor ține chiar de tine, în momentul alăptării. 

Dacă bebelușul inhalează prea multe bule de aer sau mănâncă prea mult lapte la o singură masă, atunci când îl hrănești, datorită poziției, atunci colicile vor apărea negreșit. 

În cazul, în care îți hrănești bebelușul cu lapte de vacă, nu-i oferi mai multe de 500 de ml de lapte, pe zi. 

Folosește-te de biberon

Dacă bebelușul tău nu este hrănit la sân, folosește-te de un biberon potrivit pentru el, care să aibă o tetină perfect adaptată puiului tău. Gaura acesteia nu trebuie să fie nici prea mare, nici prea mică. Poți apela chiar la anumite produse, special concepute pentru evitarea colicilor. 

Poziția corpului după alăptat

Poziția corpului este importantă, nu doar în timpul alătptării, ci și după. Ține bebelușul pe umăr, în timp ce el se sprijină cu capul de umăr sau așază-l în poală cu fața în jos și cu capul mai sus decât stomacul și bate-l ușor pe spate. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top