Now Reading
De ce nu slăbești: 5 motive pentru care nu scapi de kilogramele în plus

De ce nu slăbești: 5 motive pentru care nu scapi de kilogramele în plus

Revista Psychologies

Deși simți că faci tot ce îți stă în putință pentru a pierde în greutate, urmezi o anumită dietă și faci mișcare în mod regulat, este posibil să nu reușești să îți atingi obiectivul. Află din articolul următor care sunt motivele care te împiedică să slăbești și cum îți poți sprijini organismul în lupta cu kilogramele în plus.

Greșeli care nu-ți dau voie să slăbești

În general, nereușita când vine vorba de slăbit are loc atunci când aportul de calorii este egal sau mai sau mai mare decât efortul depus de organism, însă în realitate, acesta este un proces complex care poate fi afectat de mai muți factori.

Lista cauzelor pentru care nu poți slăbi poate fi lungă, acestea fiind diferite de la persoană la persoană, însă cel mai frecvent întâlnite greșeli sunt:

Urmezi o dietă nepotrivită pentru organismul tău

Unul dintre principalele motive pentru care nu poți scăpa de kilogramele în plus este dieta necorespunzătoare pe care o urmezi: fiecare organism este diferit și are nevoi diferite, ceea ce pentru alții dă rezultate, pentru tine poate că nu se aplică și invers (se poate întâmpla să ai anumite alergii alimentare sau carențe de vitamine).Cel mai indicat este să discuți cu un specialist înainte de a alege să respecți o anumită dietă alimentară, care poate fi prea drastică sau total neadaptată la problemele tale.

Mănânci puțin și des

Potrivit specialiștilor, mâncatul în cantități reduse, dar dese, pentru a stimula activitatea metabolismului nu este altceva decât un mit.Studiile arată că, de fapt, frecvența meselor are un efect redus sau chiar inexistent asupra arderii grăsimilor sau a pierderii în greutate.

Nu dormi suficient

Calitatea somnului are o legătură foarte mare cu buna funcționare a organismului nostru. Un somn odihnitor este unul dintre cei mai importanți factori pentru sănătatea fizică și mentală, dar și pentru greutate.Studiile arată că un somn neodihnitor și insuficient este unul dintre cei mai mari factori de risc ai obezității.

Nu te hidratezi corespunzător

Cantitatea de apă consumată are un rol foarte important în lupta împotriva kilogramelor în plus. Hidratarea optimă contribuie la reducerea poftei de mâncare, ceea ce duce la reducerea exceselor atunci când vine vorba de mâncat.În plus, în cazul deshidratării, rinichii nu pot funcționa corect, iar organismul se îndreaptă spre ficat pentru a primi ce are nevoie. Și, pentru că ficatul este supus unui efort suplimentar, acesta mai degrabă va stoca grăsimea consumată, decât să o ardă.

Nu faci sport în mod corect

Fie mergi la sala de fitness prea rar, fie te-ai horătât să practici un anumit sport dificil sau să ridici greutăți fără supravegherea unui antrenor – toate aceste aspecte te pot împiedica să slăbești.Este important să găsești tipul de mișcare adecvat pentru condiția ta fizică și pentru starea ta de sănătate și să faci sport în mod regulat, de cel puțin 3 ori pe săptămână, pentru a începe să vezi rezultate.Încearcă să incluzi alergatul, aerobicul și alte antrenamente de tip cardio în rutina ta sportivă. Acestea reprezintă o modalitate eficientă de a stimula arderea grăsimilor și de a îți menține sistemul cardiovascular sănătos.De asemenea, încearcă să adopți un stil de viață cât mai activ: alege mersul pe jos sau pe bicicletă în detrimentul mașinii, sau scările în detrimentul liftului.

Chiar dacă încerci să eviți greșelile atunci când vine vorba de slăbit, să ai o dietă echilibrată și să faci mișcare în mod regulat, organismul are nevoie de sprijin suplimentar în lupta cu kilogramele în plus: poți face acest lucru prin intermediul unui supliment alimentar pentru slăbit.

Naturalis LipidoSlim este un supliment alimentar care, datorită ingredientelor sale naturale (extracte de zmeur, portocal-amar, acai, ceai verde, guarana și crom):

  • ajută la menținerea greutății corporale în limite normale;
  • contribuie la eliminarea apei din organism;
  • susține metabolismul lipidelor și al carbohidraților;
  • contribuie la completarea necesarului de vitamine;
  • ajută la menținerea nivelului normal al glucozei din sânge.

Acest supliment alimentar este recomandat pentru susținerea procesului de slăbire și pentru îmbunătățirea metabolismului.

În concluzie, ține cont de faptul că slăbitul este un proces continuu, care uneori poate fi compromis din cauza mai multori factori. Acesta presupune atât disciplină și voință din partea ta, dar mai ales construirea abilității de a menține greutatea în parametri optimi pe termen lung.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top