Now Reading
Jean Michel Jarre prezinta Oxygene

Jean Michel Jarre prezinta Oxygene

Revista Psychologies

Jean Michel Jarre, Oxygene, muzica electronica, concert
Cu ocazia aniversarii a 30 ani de la lansarea albumului «Oxygene », compozitorul francez si pionierul muzicii electronice, Jean-Michel Jarre va interpreta intreaga capodopera, cu ajutorul a trei muzicieni si folosind «stravechile » instrumente originale: mai mult de 50 sintetizatoare analog.

Lansat in 1976, albumul «Oxygene» nu a fost doar o capodopera atemporala, dar coperta vizionara a albumului atragea atentia asupra problemelor globale de mediu, cu mult timp inainte ca mediul sa devina o problema mainstream.

«Oxygene» este un punct de referinta in muzica electronica, fiind inregistrat cu instrumente rare, multe dintre ele putand fi achizitionate in prezent doar in magazine speciale, de second hand. Abordarea lui Jarre a fost deschizatoare de drumuri, netezind calea pentru generatiile actuale de muzicieni electro.

Jarre, care de obicei realizeaza concerte spectaculoase in aer liber in fata a milioane de oameni, in locatii istorice din intreaga lume, a ales sa interpreteze partitura completa a albumului «Oxygene» in locatii mult mai intime. Acest concert va fi un moment unic in cariera sa.

Jean Michel Jarre, Oxygene, muzica electronica, sintetizator, analog
«Am compus acest album cu instrumente extraordinare, parte a mitologiei muzicii electronice, asa cum Stradivarius a fost pentru muzica clasica, sau Fender Telecaster pentru muzica rock. Aceste instrumente legendare sunt cu adevarat uimitoare si deloc cunoscute de publicul larg. Sintetizatoarele sunt toate tip analog si sa sustii un intreg concert live, fara instrumente digitale, va da dimensiuni speciale spectacolului. De multi ani imi doream sa cant intr-un spatiu mai restrans – o oportunitate sa fiu mai aproape de public. Muzica in sine si punerea in scena pe care mi-am imaginat-o au condus la acest proiect special».

Bilete disponibile:

  • online la www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.ticketpoint.ro, www.blt.ro
  • In magazinele: Diverta, Muzica, Music Shop, Flanco si Flamingo
  • la Sala Palatului si Sala Polivalenta.
  • Rezervari la [email protected]

.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!