Now Reading
25 de lucruri învățate până la 25 de ani

25 de lucruri învățate până la 25 de ani

marciana-pantiru
25-lucruri-invatate-pana-la-25-ani
  1. DISCURSUL. Felul în care îți vorbești ție contează. Nu te aștepta ca cineva să te trateze cu respect, dacă tu nu faci asta cu tine. Ai grijă de felul în care îți vorbești. Discursul tău interior îți modelează ziua de mâine, următoarele luni, următorii ani, următoarele relații.
  2. PRIETENIA. Menținerea unei prietenii necesită efort, timp, voință şi resurse. Dacă le investești, dacă stai cu urechile ciulite și sufletul deschis, poți ajunge la o profunzime incredibilă.
  3. MENTALITATEA. Mentalitatea de victimă este unul din cele mai mari obstacole în calea succesului tău, fie el personal sau profesional. Scapă de ea, vei economisi timp și energie, și vei ajunge mai repede la obiectivul dorit.
  4. SCHIMBAREA. Vrei să schimbi lumea? Super. Schimbă-te pe tine mai întâi. Nu te aștepta să schimbi un proces de azi pe mâine sau să fie confortabil.
  5. RUTINA. Rutina de dimineață care mă ajută să mă calibrez include o cană de apă caldă, o meditație scurtă și setarea intenției pentru zi. O rutină bună face minuni.
  6. FRICA. Deciziile luate dintr-un spațiu de frică te fac să ocolești o vreme, după care te aduc în același loc. Învață că puterea e la tine, pas cu pas, cu mult curaj. Menține-te în mentalitatea de abundență.
  7. RITMUL. Corpul are un ritm natural. Ascultă-l, îngrijește-l, respectă-l. Te respecți pe tine. Burnout-ul se poate întâmpla și la 22, și la 25, și la 40.
  8. VULNERABILITATEA. Să ceri ajutor nu este un capăt de lume. Lasă jos măștile și arată-te vulnerabil. Caută să îți ții aproape oamenii care au o modalitate blândă și iubitoare de a ține spațiul pentru tine să faci asta.
  9. SCRISUL. Jurnalul este sfânt. Tipare, realizări, firul roșu al gândurilor tale. Scrie, să îți organizezi gândurile. Scrie, să te descoperi și să te înțelegi. Scrie, îți vei fi recunoscător că ai capturat anumite momente în scris.
  10. SCOPUL. Cu cât îți găsești mai repede Scopul Vieții tale, cu atât mai bine. Cu cât îți identifici Valorile mai repede, cu atât mai bine. Vei lua decizii mult mai ușor, ghidat de ele.
  11. EMOŢIILE. Emoțiile sunt bune. E okay să îți exprimi și să îți împărtășesti emoțiile. Caută să vezi ce te deconectează de la emoțiile tale și când se întâmplă asta. Vezi cum te simți când exprimi. Ia-o pas cu pas, e o practică pe termen lung.
  12. SPAŢIUL. Ia-ți cât spațiu ai tu nevoie. Ai tot dreptul. Da, exprimă-te. Fă-ți loc, nu aștepta ca alții să îți facă loc.
  13. DESTINAȚIA. Dacă știi unde mergi, călătoria este mai ușoară. Definește-ti destinația.
  14. ATENȚIA. Pe ce te concentrezi, acel lucru va crește. Vezi unde îți îndrepți atenția și în ce îți investești energia.
  15. DRAGONII. Odată ce devii conștient și începi să te ocupi de dragonii tăi interiori (răni, traume), calitatea relațiilor tale crește. Munca pe care o faci pentru a-ți vindeca propriile traume se extinde cu mult peste tine. Îți afectează întreaga linie familială. Caută să devii conștient de momentele când vorbești tu, cel rănit, și de momentele când vorbești și acționezi dintr-un spațiu de calibrare și echilibru.
  16. LIBERTATEA. Să dai drumul controlului e înfricoșător. Dar nu e un capăt de lume. Am auzit că există o rată de supraviețuire bună!
  17. LIMITELE. Învață să setezi limite fizice și psihologice clare, să îți identifici nevoile și să le exprimi. Fii dispus să ceri ceea ce ai nevoie, în loc să aștepti ca alții să ghicească ce îți dorești.
  18. AVANTAJUL. Am dezvoltat o multitudine de unelte, tehnici și super-puteri pentru a mă descurca cu ceea ce cândva a fost insuportabil, dureros, frustrant. Povestea mea de Viață este un avantaj, este baza a ceea ce creez și mă ajută să conectez punctele pentru a-mi construi un viitor extraordinar. Care este povestea ta?
  19. RESPONSABILITATEA. Nu sunt responsabilă pentru a-i face pe alți oameni să fie fericiți și nu le voi prioritiza nevoile și sentimentele peste ale mele. Sunt responsabilă pentru starea mea emoțională. Și tu pentru a ta.
  20. A MERITA. Iubirea nu este și nu trebuie să fie condiționată. Siguranța nu este și nu trebuie să fie condiționată. Nu trebuie să îndeplinești o anumită condiție sau să faci ceva anume pentru a merita iubire și siguranță.
  21. ÎNVĂȚAREA. Când consideri că ai terminat de învățat? Formează-te în continuare. Investește în învățare, este ceva ce îți rămâne pe viață.
  22. PREJUDECĂȚILE. Nu face presupuneri fără a avea o bază factuală. Identifică-ți prejudecățile, testează-ți presupunerile. Pune întrebări.
  23. A ȘTI. Recunoaște când nu știi. Întreabă, cunoaște, află. Nu e o rușine să nu știi.
  24. CREDINȚA. Să crezi în tine. Vin momente când trebuie să faci salturi de credință. Fă-le, cu curaj și fără regrete. Ai încredere în proces. Dacă funcționează, ai câștigat. Dacă nu, cu siguranță ai învățat.
  25. CREAȚIA. Dragostea și mărinimia sunt la baza a tot ceea ce creez. Ele sunt esența ființei mele și îmi susțin energia creatoare. Intră în contact cu intuiția ta, caută răspunsuri în interior.

Aceasta este lentila prin care privesc eu lumea la 25 de ani. Sunt curioasă cu ce ai rezonat tu sau unde plănuiești să mai lucrezi.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top