Dacă îi spun că ceva mă enervează și nu face o schimbare, înseamnă că nu îi pasă. Și mai bine mă despart

Ce lucruri te scot din minți așa de tare încât i-ai spune „adio“? Se pare că lipsa de schimbare, în timp, erodează cuplul.

„Pe mine mă enervează lipsa de ordine a celuilalt. Nu pot trăi cu un dezordonat, oricât de mult m-ar atrage (am citit undeva că nu ne căsătorim cu un bărbat sau cu o femeie, ci cu un stil de viață).

Citește și:

Să divorțez e ușor, să rămân căsătorită e adevărata provocare!

Soțul meu m-a bătut și are o problemă cu jocurile de noroc. Acum spune că vrea iar să fim o familie…

Adică este mai important felul cum celălalt trăiește, ce valori are, decât atracția fizică. E bine să existe și aia, dar nu poate să reziste mult dacă celălalt e leneș și tu ești hiperactivă, dacă lui îi place să facă sport și ție sportul îți dă frici existențiale…

Micile gesturi care de-a lungul vremii mi-au cam nesărat relațiile? De pildă, faptul că el prepara musli cu iaurt într-un pahar mic și incomod.

Nu pricepeam logica lui: de ce nu ia un castron, să facă toată operația asta cum trebuie, inteligent? I-am spus și a zis că așa s-a obișnuit. Bun, am trecut peste asta, deși mă enerva mereu să îl văd învârtind lingura în păhărel.

Mă mai enervează risipa. Un bărbat cu care am trăit vreo patru ani, gătea foarte bine, dar mult. Noi doi, activi profesional, mâncam cel mai adesea în oraș, la cantina companiei fiecăruia.

Sâmbăta, făceam curat în frigider și aruncam aproape toată mâncarea rămasă. L-am rugat să nu mai facă atât de multă, că mă stresează risipa.

Mi-a spus că asta, la mine, e simptom de zgârcenie și că el nu are o problemă că aruncă mâncarea și munca lui de câteva ore. Că e munca lui și nu îl deranjează. Bine, dar mă deranjează pe mine, sunt bani aruncați.

Insista că e zgârcenie din partea mea, chestie care mă făcea să mă simt și mai iritată. Voiam măcar să analizeze ceea ce spun. S-a sfârșit relația noastră, nu musai din acest motiv, dar pot spune că a contribuit.

Acum mănânc la fel de puțin, dar mă și costă coșnița zilnică ceva mai puțin. Cred că aceste gesturi mici se adună. Adică ele nu ar trebui neapărat să ducă la despărțire, dar, dacă îi spui celuilalt că ceva te enervează și el sau ea nu face o schimbare, înseamnă că nu îi pasă.

Că te calcă în picioare elegant și alintat. Cred că aceste mici gesturi nocive pot umple de toxicitate relația de cuplu, după cum niște mici gesturi plăcute o pot umple de bucurie.

Dacă văd că spală vasele mereu (eu urăsc să spăl vasele), dacă văd că adună hainele noastre aruncate pe jos de oboseală și le pune la spălat, dacă văd că îmi face un ceai sau o cafea dimineața (nu am nevoie mereu) sau îmi aduce o floare din când în când, mă topesc.

Nici nu vreau flori scumpe, gestul contează. Da, gestul contează, un mare adevăr. Orice gest, cât de mic, dacă e pozitiv, adună capital bun, dacă e negativ, scade balanța…“

Foto: Shutterstock

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Prima întâlnire: Uneori e atât de proastă încât devine memorabilă
Prima întâlnire: Uneori e atât de proastă încât devine memorabilă

Ai mers vreodată la o întâlnire aranjată de altcineva? Dacă nu, să nici nu o faci. Prima întâlnire și așa e dificilă. Apăi să nu știi cu cine te vezi!

Citeste
Vreau să mă despart de iubita mea, dar nu știu cum pentru că ea suferă de depresie...
Vreau să mă despart de iubita mea, dar nu știu cum pentru că ea suferă de depresie…

Iubita mea suferă de depresie, iar condiția ei ne afectează pe amândoi. Încă o iubesc, dar simt că nu mai pot trăi cu ea…

Citeste
Aș vrea să îl iubesc pe tata, dar el nu mă lasă...
Aș vrea să îl iubesc pe tata, dar el nu mă lasă…

Părinții mei au divorțat când eram mică, iar eu am rămas cu mama. Acum, la mulți ani după eveniment, încerc să îl iubesc pe tata. Pe el însă, nu îl interesez.

Citeste
Mă uit după bărbați pe stradă... dar mai des după femei. Măcar la ele am ce admira.
Mă uit după bărbați pe stradă… dar mai des după femei. Măcar la ele am ce admira.

Nu cred că sunt singura, dar eu recunosc că mă uit după bărbați pe stradă. Totodată, constat că mă uit mai des după femei. Pentru că până găsești un bărbat după care să te uiți…

Citeste
Cum să îmbătrânești elegant: Vaaai, te ții bine pentru vârsta ta!
Cum să îmbătrânești elegant: Vaaai, te ții bine pentru vârsta ta!

La 39 de ani nu prea te gândești că îmbătrânești elegant. Dacă îți funcționează neuronul, nici la 50 nu îți pui problema asta. Dar tineretul din jurul tău are grijă să nu uiți.

Citeste
Iubitul meu, din nesiguranță, avea nevoie să fie validat de alte femei. L-am părăsit fără regrete
Iubitul meu, din nesiguranță, avea nevoie să fie validat de alte femei. L-am părăsit fără regrete

Pot înțelege nesiguranța, dar chiar și aceasta are limitele ei. Când ești atât de nesigur încât cauți constant validarea femeilor… nu ești prea dezirabil. Sincer.

Citeste