Dacă îi spun că ceva mă enervează și nu face o schimbare, înseamnă că nu îi pasă. Și mai bine mă despart

Ce lucruri te scot din minți așa de tare încât i-ai spune „adio“? Se pare că lipsa de schimbare, în timp, erodează cuplul.

„Pe mine mă enervează lipsa de ordine a celuilalt. Nu pot trăi cu un dezordonat, oricât de mult m-ar atrage (am citit undeva că nu ne căsătorim cu un bărbat sau cu o femeie, ci cu un stil de viață).

Citește și:

Să divorțez e ușor, să rămân căsătorită e adevărata provocare!

Soțul meu m-a bătut și are o problemă cu jocurile de noroc. Acum spune că vrea iar să fim o familie…

Adică este mai important felul cum celălalt trăiește, ce valori are, decât atracția fizică. E bine să existe și aia, dar nu poate să reziste mult dacă celălalt e leneș și tu ești hiperactivă, dacă lui îi place să facă sport și ție sportul îți dă frici existențiale…

Micile gesturi care de-a lungul vremii mi-au cam nesărat relațiile? De pildă, faptul că el prepara musli cu iaurt într-un pahar mic și incomod.

Nu pricepeam logica lui: de ce nu ia un castron, să facă toată operația asta cum trebuie, inteligent? I-am spus și a zis că așa s-a obișnuit. Bun, am trecut peste asta, deși mă enerva mereu să îl văd învârtind lingura în păhărel.

Mă mai enervează risipa. Un bărbat cu care am trăit vreo patru ani, gătea foarte bine, dar mult. Noi doi, activi profesional, mâncam cel mai adesea în oraș, la cantina companiei fiecăruia.

Sâmbăta, făceam curat în frigider și aruncam aproape toată mâncarea rămasă. L-am rugat să nu mai facă atât de multă, că mă stresează risipa.

Mi-a spus că asta, la mine, e simptom de zgârcenie și că el nu are o problemă că aruncă mâncarea și munca lui de câteva ore. Că e munca lui și nu îl deranjează. Bine, dar mă deranjează pe mine, sunt bani aruncați.

Insista că e zgârcenie din partea mea, chestie care mă făcea să mă simt și mai iritată. Voiam măcar să analizeze ceea ce spun. S-a sfârșit relația noastră, nu musai din acest motiv, dar pot spune că a contribuit.

Acum mănânc la fel de puțin, dar mă și costă coșnița zilnică ceva mai puțin. Cred că aceste gesturi mici se adună. Adică ele nu ar trebui neapărat să ducă la despărțire, dar, dacă îi spui celuilalt că ceva te enervează și el sau ea nu face o schimbare, înseamnă că nu îi pasă.

Că te calcă în picioare elegant și alintat. Cred că aceste mici gesturi nocive pot umple de toxicitate relația de cuplu, după cum niște mici gesturi plăcute o pot umple de bucurie.

Dacă văd că spală vasele mereu (eu urăsc să spăl vasele), dacă văd că adună hainele noastre aruncate pe jos de oboseală și le pune la spălat, dacă văd că îmi face un ceai sau o cafea dimineața (nu am nevoie mereu) sau îmi aduce o floare din când în când, mă topesc.

Nici nu vreau flori scumpe, gestul contează. Da, gestul contează, un mare adevăr. Orice gest, cât de mic, dacă e pozitiv, adună capital bun, dacă e negativ, scade balanța…“

Foto: Shutterstock

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
5 probleme feminine văzute cu umor
5 probleme feminine văzute cu umor

Să fim serioase, lista cu probleme feminine este mai lungă de 5… dar nu ar strica să le vedem și cu umor. Iată problemele care mie îmi dau bătăi de cap.

Citeste
Între gândire magică și implicare, tu ce alegi pentru a-ți împlini visurile?
Între gândire magică și implicare, tu ce alegi pentru a-ți împlini visurile?

Nu este prea dificil să îți pui dorințe. Dacă s-ar și împlini doar pentru că ne-am gândit la ele, ar fi perfect. Între gândire magică și implicare, tu ce alegi pentru a-ți împlini visurile?

Citeste
Cum e într-un cuplu unde partenerii au același sex? La fel ca într-un cuplu heterosexual - Mai mult decât momentele fericite, dramele sunt cele care pun la încercare o relație
Cum e într-un cuplu unde partenerii au același sex? La fel ca într-un cuplu heterosexual – Mai mult decât momentele fericite, dramele sunt cele care pun la încercare o relație

„Andrew și cu mine suntem împreună de aproape 12 ani. Nu știu dacă e mult sau puțin. Mie mi se pare că suntem împreună dintotdeauna. Pentru mine, cuplul înseamnă Honey, I’m home!

Citeste
Sex cu fostul iubit? Păi dacă tot ne-am despărțit, ce-mi mai trebuie?
Sex cu fostul iubit? Păi dacă tot ne-am despărțit, ce-mi mai trebuie?

Eu prefer să nu fac sex cu fostul iubit. Chiar dacă îmi e dor de el, chiar dacă sexul era ok, nu eram noi ok. De aia ne-am și despărțit.

Citeste
Cuplul ne poate ajuta să evoluăm, ne modelează şi ne pune o oglindă în faţă. Dar ești dispusă să faci asta și să vezi?
Cuplul ne poate ajuta să evoluăm, ne modelează şi ne pune o oglindă în faţă. Dar ești dispusă să faci asta și să vezi?

Experienţa mea de cuplu m-a învăţat un aspect foarte important: atunci când alegi pe cineva ca partener de cursă lungă (sau speri să fie aşa), este bine să te uiţi, în primul rând, la capacitatea sa de adaptare şi la felul în care îşi modelează propriul univers, dacă are unul şi dacă se ocupă de propria dezvoltare, astfel încât să poată oferi din ceea ce are şi ceea ce este şi nu să ia din nevoie sau din lipsă.  

Citeste
Dacă timpul trece, EL nu apare și nu ești în cuplu... ocupă-te de tine
Dacă timpul trece, EL nu apare și nu ești în cuplu… ocupă-te de tine

Multe visăm la Făt Frumos, la un cuplu ca în basme, dar asta nu se întâmplă. Uite la ce să fii atentă într-o relație, dar și ce poți face pentru tine dacă ești singură.

Citeste