„O zi fericită e o zi în care duc la capăt tot ce am de făcut”. Un îndumător în yoga îți spune ce-l mulțumește în propria viață

Text: Andreea Vasile

Când s-a întors în România pentru o simplă vacanță în urmă cu doi ani, Rezan a știut că e timpul să rămână din nou aici și să împărtășească cu oamenii pasiunea lui pentru yoga prin intermediul proiectului Bodhi. Spune despre sine că e îndrumător în această disciplină, nu instructor, pentru că, de fapt, el ajută fiecare om să se descopere pe sine. Am vorbit cu Rezan despre ce înseamnă să trăiești în spiritul yoga și cum pasiunea lui s-a transformat în meserie: aceea de a fi alături de oameni.

De ce îți place meseria pe care o faci?

Pentru că e vorba despre emoție, zâmbete, regăsire. Împărtășesc cu ceilalți ceea ce știu. Și am un program flexibil (râde).

Când te-ai bucurat ultima dată de munca ta?

Când o persoană care vine frecvent la cursurile mele și care avea probleme cu partea lombară până într-acolo încât să nu se poată încheia la șireturi, după nici două luni de zile de practică, a reușit să facă din nou asta fără efort. O altă persoană cu atacuri de panică și anxietate, prin conștientizarea respirației și exerciții de respirație, a reușit să treacă mai bine peste acea perioadă, iar acum acele momente de anxietate sunt mai rare.

Cum arată pentru tine o zi #HappyLaJob?

Este o zi în care, după meditația și practica mea de dimineață, deschid mailul și telefonul și nu e niciun mail sau mesaje la care trebuie să răspund, luându-mi astfel din timpul de practică și studiu (râde). Este o zi în care mă trezesc și știu că oamenii apropiați sunt bine. În care, în drum spre studio, iau fructele din piață, de la aceeași doamnă. Când ajung la studio și pur și simplu mă așez pe saltea, aștept oamenii să apară și după cele 90 de minute de practică, lumina de pe chipul lor e schimbată. Apoi ajung acasă și, înainte să mă culc, sunt recunoscător pentru tot ce s-a întâmplat în ziua respectivă. Deci o zi fericită nu e o zi în care totul trebuie să iasă bine. O zi fericită e o zi în care evenimentele, de orice natură sunt ele, sunt scoase la capăt.

În ce fel te relaxezi după o zi de muncă?

Ziua la mine începe la 5.00 dimineața și e împărțită, deci, în mai multe etape. După prima parte a zilei, când am clase, merg în parc și umblu desculț pe iarbă, apoi fie citesc o oră, până la prânz, fie pur și simplu stau. Relaxarea pentru mine e momentul în care știu că n-am nimic de făcut, am program liber. Și, deși pare ciudat, îmi place să am o zi pe săptămână în care să nu fac nimic, această zi de repaos e o reîncărcare pentru că mănânc, mă odihnesc, meditez.

Care a fost cel mai fericit moment profesional?

Mi-e greu să spun doar unul, așa că aș zice sfârșitul fiecărei clase de yoga, după postura Savasana, când oamenii se ridică relaxați de pe saltea. Apoi, îmbrățișările de la finalul fiecărui retreat sau tabără de yoga, când fiecare om pleacă pe drumul lui, dar rămâne energia împărtășită.

 

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Reduceri de nerefuzat la vacanțele în Delta Dunării!
Reduceri de nerefuzat la vacanțele în Delta Dunării!

Profită de ofertele ultra last minute de la Gulliver Delta Resort 3* și rezervă acum un sejur în Rezervația Biosferei parte din UNESCO, prilej excelent să te relaxezi în natură, departe de agitația marilor orașe.

Citeste
GLAMOUR Beauty Festival 2018
GLAMOUR Beauty Festival 2018, weekendul răsfățului absolut

Finalul celei de-a treia ediții a singurului festival dedicat frumuseții din România ne-a prins cu zâmbetul pe buze. GLAMOUR Beauty Festival 2018 a fost un weekend de răsfăț absolut, plin de experiențe fun și secrete prețioase de beauty împărtășite de specialiști în domeniu. Zilele de 9 și 10 iunie petrecute la Hanul Gabroveni au fost despre relaxare, înfrumusețare, dar și despre învățare.

Citeste
Din Statele Unite, pe scena Sălii Radio: Cristian Măcelaru dirijează Enescu și Rachmaninov
Din Statele Unite, pe scena Sălii Radio: Cristian Măcelaru dirijează Enescu și Rachmaninov

Orchestre importante din SUA, precum Philadelphia Orchestra, Orchestra Simfonică din Chicago sau Orchestra Naţională Simfonică din Washington au evoluat sub bagheta sa și datorită aprecierii de care se bucură, a fost recent numit director muzical şi dirijor al Festivalului Cabrillo (California – SUA): dirijorul CRISTIAN MĂCELARU.

Citeste
Avantaje spune #NUcancerului, campanie de informare și conștientizare a importanței prevenției
Avantaje spune #NUcancerului, campanie de informare și conștientizare a importanței prevenției

Conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în anul 2030 ar putea exista 26,4 milioane de persoane diagnosticate cu cancer, 17 milioane de decese anual (boala devenind prima cauză de deces în lume) și 80 de milioane de persoane cu cancer, în viaţă după cinci ani de la diagnosticare.

Citeste
eJobs lansează prima linie telefonică din România de consiliere profesională pentru tineri, muncitori calificați, necalificați și șomeri
eJobs lansează prima linie telefonică din România de consiliere profesională pentru tineri, muncitori calificați, necalificați și șomeri

eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România, a lansat prima linie telefonică de suport și consiliere profesională adresată cu precădere candidaților aflați la început de carieră și din categoria de vârstă 40+ – muncitori calificați și necalificați care își caută un alt loc de muncă sau doresc să facă reconversie profesional, precum și șomeri. Numărul scurt (021)9124 are tarif normal și poate fi apelat din toată țara.

Citeste