Now Reading
Cine ești tu?

Cine ești tu?

ovidiu-neagu
cine-ești-tu

Vreau să fiu văzut/ă!, Vreau să fiu ascultat/ă!, Vreau să știu cine sunt eu!, Cine sunt eu cu adevărat? Cine sunt și ce caut eu aici pe Pământ?, De ce m-am născut tocmai în această familie?, De ce n-am putut și eu să am o familie bună, care să mă iubească și să mă facă să mă simt important/ă și fericit/ă așa cum sunt ceilalți pe care-i cunosc? De ce?, De ce eu?, De ce tocmai mie?, Ce am făcut de merit soarta asta?, Am tot ce-mi trebuie și … totuși… nu sunt fericit/ă!

Acestea sunt o parte din întrebările și nevoile oamenilor cu care mă întâlnesc în ședințele de consiliere sau în retreat-uri. Sunt întrebări venite dintr-o durere,  dintr-un plâns mocnit, dintr-o furie muribundă, din cele mai intime și mai profunde colțuri ale sufletelor lor.

Cine sunt?, Ce caut eu aici…?, De ce…? Întrebări care încă se mai zbat în colțul gurii în timp ce simt în OMUL din fața mea forța cu care s-a adunat și a venit să se lase văzut și cunoscut.

Încep Călătoria cu 9 luni înainte de concepere. Aici iau naștere programele părinților noștri. Aici iau naștere primele gânduri ale celor doi viitori părinți. El și Ea se unesc în acest cuplu, în această familie unde ajungi să te naști tu. Viitorul Tu cu o mie de gânduri și întrebări despre CINE SUNT EU?

El și Ea… au o grămadă de gânduri și așteptări legate de:
Cine sunt eu ca Soț în această familie?, Oare eu ca soție, mă simt în siguranță lângă soțul meu?, Cum se va schimba viața mea dacă o să am un copil?, N-o să mai am timpul meu liber dacă o să vină un copil pe lume!, Ne permitem să avem un copil?, Ah, îmi doresc atât de mult să am un băiat! Sunt destule fete în casă!, Eu vreau o fată! Fetele sunt cuminți și ascultătoare! Știu eu mai bine cum sunt bărbații! Avem deja doi copii! Nici nu mă gândesc să rămân însărcinată! Nu-mi mai doresc un alt copil! Oh, nu! Deja muncesc prea mult! Nu mai vreau încă un copil! Mă simt atât de speriată și vinovată! Deja am făcut un avort! De ce trebuie să fac copii? Doar pentru că vrea mama și pentru că se simte singură? Că deja am o vârstă și se uită lumea ciudat la mine? Te rog, Doamne, dăruiește-mi un copil bun și sănătos! Fă cum crezi Tu că e mai bine! De abia aștept să avem un copil! Simt că viața mea se împlinește cu un copil! Poate doi, cine știe?

Acestea sunt gândurile viitorilor tăi părinți, iar tu… nici nu ai fost conceput/ă…

Apoi, Călătoria continuă!

Citește articolul integral în ediția de iunie a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top