CITESTI ACUM
Pași pentru evoluție

Pași pentru evoluție

pași-pentru-evoluție

„Imaginează-ţi că emoţionalul este un picior și raţionalul, celălalt picior. Ce se întâmplă dacă stai doar într-un picior? Îţi pierzi echilibrul. Ai nevoie să stai bine pe ambele picioare.”

Psychologies: În calitate de coach și trainer, ai fost mereu atrasă de felul în care oamenii învaţă pentru a dobândi noi abilităţi cu scopul de a evolua. Ce înseamnă pentru tine să evoluezi?

Dana Russu: Pentru mine, să evoluezi înseamnă să te cunoști, să conștientizezi ce anume vrei să schimbi sau să îmbunătăţești la tine și să ai disponibilitatea de a lucra cu tine însuţi. Acest proces de cele mai multe ori nu este plăcut, pentru că el vine cu provocări, rezistenţă și tipare sau automatisme. Un lucru concret pe care l-am observat la oamenii cu care lucrez și uneori la mine, este faptul că de multe ori nu ești conștient de rezistenţa la schimbare pe care mintea ta o manifestă. De exemplu, dacă amâni un demers de dezvoltare pe care de altfel ţi-l dorești, dacă renunţi în a căuta răspunsuri la întrebări incomode, dacă nu acţionezi într-o anumită direcţie, deși în mod conștient îţi dorești – toate acestea sunt moduri prin care mintea chiar și corpul se împotrivesc schimbării.

Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei de septembrie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!