CITESTI ACUM
Curs inovator pentru copii

Curs inovator pentru copii

Varsta: dedicat copiilor clasele a III-a – aVIII-a.

Cand? Cursul are loc marti, de la 18-19.45, timp de 6 intalniri, de 1 h si 45 ‘ intr-un total 9 h +.

Prima intalnire: Marti, 25.09. Ultima intalnire: 30.10

Locuri: 12 locuri

Locatia: str Pascani nr 6, Bucuresti, Centrul Gifted Education

Sponsorizarea recomandata pentru curs: 150 lei / cursant, prin contract de sponsorizare. Va rugam sa ne trimiteti un sms la 0729029484 cand ati facut sponsorizarea cu detalii si un email la pr [arond] giftededu.org.


CE VOM REALIZA (LECTIILE 1-6)

1.Vom invata sa receptam un text citit: vom citi un poem din literatura universala sau romana si il vom comenta cu ideile noastre

2.Vom face un concurs de cuvinte cu rima pe o tema data, si realizam integrarea lor intr-o mica poezie, un catren.

3.Vom realiza descrierea unui fapt/ eveniment/ persoana intr-o maniera cat mai neobisnuita si mai departe de conventional. De exemplu, se va da o propozitie de inceput: “Dintr-o data, cainele culcat pe covor ciuli urechile iar stapanul se trezi din motaiala… zgomotul semana cu cel al unei hartii mototolite…”…iar Copiii sunt invitati sa isi imagineze continuarea, intr-un exercitiu de imaginatie structurata

4.Vom scrie texte de maximum o pagina pe o tema abstracta sau absurd (“camelopardia”: ce este, cui foloseste, e animal sau obiect, etc). Ei trebuie sa inventeze la randul lor animale mitologice si sa isi imagineze cum sunt, ce viata au… Este un exercitiu de imaginatie libera, foarte interactiv, copiii pot sa completeze si ‘creatura’ inventata de ceilalti;

5.Vom realiza exercitii de sinestezie (sa descriem un fapt, eveniment, persoana cu atribute vizuale – culori sau sa compare acel subiect cu o tema muzicala); vom asculta muzica clasica si vom incerca sa punem in cuvinte ce simtim (un exercitiu util si pentru cultura lor muzicala pentru ca astazi nu se studiaza deloc aproape muzica clasica in scoala generala, desi este una din formele de arta care formeaza cel mai frumos imaginatia)

6. Vom realiza exercitii de compozitie “dadaista”: copiiii vor decupa cuvinte din ziar si le vor asambla in poeme de maxim 10 randuri, ocazie cu care afla despre curentul Dadaist din literatura. Textele vor fi citite cu voce tare la final si copiiii le vor comenta intre ei (le-a placut sau nu, de ce, cum ar fi preluat ei ideea textului citit, etc.)

Scrierea creativa este foarte importanta pentru copii, iar BENEFICIILE sunt foarte numeroase:

•Folosim si incurajam imaginatia – (si stim ca ceea ce nu folosim, pierdem). Inventatorii, toti oamenii de stiinta si dezvoltatorii de produse folosesc foarte mult imaginatia. Ei invata astfel sa gandeasca in afara perceptiilor uzuale si sa isi dezvolte gandirea si perceptia de observare a solutiilor

•Ii ajuta pe copii cum sa isi organizeze gandirea si cum sa-si exprime gandurile

•Le ofera sansa sa ia contact cu perspective noi asupra scrisului si ii invata cum sa convinga si sa elaboreze o idee pentru a fi bine intelesi

•Invata procesul de generare si punere pe foaie a ideilor noi

•Ii invata pe copii disciplina: daca a scrie poate deveni abilitatea oricarui om in jur de 7-8 ani, abilitatea de a scrie incat ceea ce avem in cap sa devina o lectura posibila, placuta si de interes pentru ceilalti, presupune un exercitiu de disciplina. G¢ndurile trebuie sa fie puse intr-o ordine, clara si concisa.

•Poate fi utilizata ca terapie: Multi copii dar si adultii exprima foarte greu ceea ce este in mintea lor, dar prin intermediul scrisului creativ terapeutic, ei sunt capabili sa scrie si sa dezvaluie ceea ce ii deranjeaza, ceea ce ii preocupa, la persoana a treia, ceea ce ii poate ajuta sa ram¢na detasati.

•Capata abilitati de exprimare si corectitudine gramaticala: scriind despre ceva ce alegi sa scrii devine o placere si pasionandu-i, copiii invata din joaca reguli bune de gramatica, le formeaza abilitati de ortografie, si scriere academica, le imbunatateste volcabularul, fara a li parea ca sunt la o lectie sau ca muncesc.

•Ii ajuta pe copii sa invete sa discute un text (aviz comentariilor invatate pe de rost). Vom incepe sa intelegem cum sa vedem un text – un lucru care necesita, de asemenea, o buna intelegere a motivatiilor personajelor, contextului general, pentru a avea lucrurile sens.

•Ii conduce pe copii la o apreciere mai profunda a unui text. Daca iti incerci puterile sa faci ceva, incepi brusc sa iti dai seama cat efort constuie realizarea unui lucru.

•Discutarea textelor pe viu le imbunatateste abilitatile de dezbatere si de lectura critica. O caracteristica importanta a cursului este feedback-ul oferit copiilor direct, pe loc, interactiunea plina de savoare si deschidere cu trainerul


INSCRIERILE:
se fac online mai jos, pana vineri 21.09 ora 17 prin completarea si efectuarea platii dupa completarea urmatorului formular de pe linkul:
http://giftededu.org/curs-inovator-scriere-creativa-cu-iuliana-alexa

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!