Now Reading
Pe mama nu o interesează sfatul psihologului

Pe mama nu o interesează sfatul psihologului

Îmi doresc foarte mult să practic un sport. Prietenii mei cei mai buni joacă baschet și mi-aș dori și eu să încerc. Mama îmi interzice. Am fost si la terapie împreună, dar pe ea nu o interesează sfatul psihologului.

Citește și:

Nu o pot împiedica pe fiica mea să ia decizia greșită…

Mama este foarte exigentă și autoritară

Mama știe una și bună: dacă faci sport, nu înveți carte! Este motto-ul după care se ghidează în viață. Pentru mine, își dorește o carieră în medicină. Aud asta de când aveam 10 ani.

Acum, la 15, eu încă nu știu dacă vreau să devin medic sau nu… dar știu că aș vrea să joc baschet. Îmi place mișcarea, întotdeauna mi-a plăcut sportul și mereu mă simt mult mai bine după activitatea fizică.

Chiar și atunci când sunt obosit, supărat sau stresat, dacă fac mișcare simt că îmi recapăt energia. Și îmi doresc să practic un sport în mod regulat. Mai exact, să joc baschet. Dar nu am nicio șansă să o conving pe mama să îmi dea voie.

Am încercat inclusiv să mă duc fără să îi spun, dar a aflat și am avut parte și de scandal și de pedeapsă și de interdicție să mai merg la baschet!

Pentru că nu reușeam să ne mai înțelegem și ne certam constant, am mers cu ea la terapie. Probabil spera să îi dea cineva dreptate sau eu să stau drepți dacă așa îmi va spune psihologul. Sau să mă „repare”.

Am mers, am povestit amândoi ce vrem de la celălalt și pentru noi înșine, iar psihologul ne-a recomandat să ajungem la o înțelegere: cât timp iau note mari, am voie să merg la baschet.

Eu am fost de acord, oricum învăț bine, dar mama a considerat că psihologul nu știe ce vorbește și continuă să insiste că nu trebuie să fac vreun sport… pentru că așa nu mai ajung medic. Cum să îi spun că nici nu știu dacă voi ajunge medic, oricum? E ca și cum are o fixație…

Tatăl meu ne-a părăsit când eu aveam cinci ani și sunt singur cu mama. Știu că nu îi este ușor, dar nu este corect nici să mă oblige să urmez o carieră pe care nu știu dacă o vreau și nici să îmi interzică să fac sport, dacă asta îmi doresc. Chiar mi se pare ciudat că vrea să mă fac „medic ca tata”…

Nu știu cum să procedez și nici cum să mă fac înțeles de ea…

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top