Now Reading
Mr. Pip

Mr. Pip

Autor: Lloyd Jones
Editura: Trei, 2009

Lloyd Jones este jurnalist si a fost o perioada corespondent in Papua Noua Guinee. Mr. Pip e un roman plin de umor, de duritate, dar si de duiosie despre oameni simpli si cruzimea celor mari. Este povestea unei fetite care evadeaza prin carti si a unui profesor dedicat meseriei, in ciuda realitatii care il saboteaza. Este cartea unei comunitati religioase opresive si a salvarii prin comunicare.

Mr. Pip, de Lloyd Jones, Editura Trei


Lloyd Jones este jurnalist si a fost o perioada corespondent in Papua Noua Guinee. Mr. Pip e un roman plin de umor, de duritate, dar si de duiosie despre oameni simpli si cruzimea celor mari.

Este povestea unei fetite care evadeaza prin carti si a unui profesor dedicat meseriei, in ciuda realitatii care il saboteaza. Este cartea unei comunitati religioase opresive si a salvarii prin comunicare.

Faptele din carte se bazeaza pe experienta autorului, care a fost nevoit sa consemneze, ca jurnalist, imagini infioratoare ale blocadei impuse in 1990 de Papua Noua Guinee unei insule din Pacific.

«Poetica, surprinzatoare, te tine cu sufletul la gura… O carte extraordinara!»
Isabel Allende

«O carte pe care merita sa o iei in seama.»
Seattle Times

«Un roman despre puterea pe care o are fictiunea de a transforma viata oamenilor. Lloyd Jones arata cum o lume alternativa poate deveni mai reala decat propria lume, cum dintr-o poveste poti invata mai multe decat din lumea inconjuratoare, cum cartile pot starni conflicte, frica, bucurie si pot schimba vieti. O experienta de lectura autentica, magica, adevarata.»
The Sunday Times

«Simplitatea cu care autorul descrie atrocitatile din insula este devastatoare.»
The Guardian

«Proza lui Jones este desavarsita…»
Publishers Weekly

Lloyd Jones traieste in Wellington, Noua Zeelanda.
–  A mai scris: The Book of Fame (2001 Montana New Zealand Book Awards), Swimming to Australia, Here at the End of the World We Learn to Dance etc.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!