Citești
Gala laureatilor Concursului „Concertino Praga” 2013 cu violonista Alexandra Bobeico, in direct la Radio Romania Muzical

Gala laureatilor Concursului „Concertino Praga” 2013 cu violonista Alexandra Bobeico, in direct la Radio Romania Muzical

Revista Psychologies

Duminica, 16 iunie, de la ora 20, Radio Romania Muzical transmite in direct Gala laureatilor Concursului International „Concertino Praga”. Printre cei 5 laureati de anul acesta: violonista romana Alexandra Bobeico, detinatoarea premiului I la sectiunea vioara si a premiului special pentru interpretarea piesei impuse in concurs.

„Concertino Praga” este cel mai important concurs pentru tineri muzicieni pana in 18 ani derulat sub auspiciile Uniunii Europene de Radio. Romania nu a mai castigat premiul I la acest concurs de aproape 30 ani: flautistul Ion Bogdan Stefanescu este precedentul laureat roman cu premiul I, obtinut in 1986.

Maria Alexandra Bobeico a fost propusa in acest concurs de Radio Romania Muzical care s-a ocupat de realizarea inregistrarilor de studio care au reprezentat-o pe tanara violonista in competitie si pe baza carora a obtinut premiul I.

La Palatul Rudolfinum din Praga, Maria Alexandra Bobeico evolueaza in compania Orchestrei de Camera a Filarmonicii Boemiei de Sud, dirijate de Jan Talich. Ei vor interpreta Concertul nr.5 pentru vioara si orchestra de Henry Vieuxtemps.

In pauza, realizatoarea transmisiunii directe, Anca Ioana Andriescu, se va afla in dialog cu Liliana Staicu – redactor sef Radio Romania Muzical, care va oferi informatii calde chiar de la fata locului.

 

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top
Prinde o reducere o dată în lună! Totul redus cu 30%
ABONAMENTE, CĂRȚI, EVENIMENTE
AGENDE PERSONALIZATE