Now Reading
20 de îndemnuri de urmat pentru cultivarea iubirii de sine

20 de îndemnuri de urmat pentru cultivarea iubirii de sine

lia-bolte2
20-de-îndemnuri-de-urmat-pentru-cultivarea-iubirii-de-sine

„Trebuie să te iubești pe tine înainte să poți iubi pe altcineva. Când te accepți pe tine și te manifești așa cum ești, simpla ta prezență îi poate face pe ceilalți fericiți. Tu, ca oricare altă ființă din acest univers, meriți dragostea și afecțiunea ta.” Buddha

Iubirea de sine este modul în care te vezi, în care te raportezi la tine, felul în care vorbești despre tine, ce gânduri ai despre tine și este o reflectare a relației pe care o ai cu tine. Iubirea de sine este o alegere continuă a ceea ce este mai bine pentru tine și acțiuni zilnice care să te susțină să te simți bine fizic, emoțional, mental, care să contribuie la bunăstarea vieții tale.

Mi-a luat multe cursuri, cărți, dar mai ales Experiență de viață de genul „așa nu se face”, până când am ajuns să simt pe pielea mea ce este Iubirea de sine. Fiecare dintre noi face o călătorie individuală către maturitatea emoțională, care presupune iertare, acceptare și iubire de sine, iar atunci când o persoană se apreciază și se iubește pe sine are un stil de viață sănătos, lucrează dar se și odihnește, are o atitudine pozitivă de viață, dorința de conexiune cu alții, intimitate hrănitoare, trăiește în integritate interioară și e împlinită emoțional.

Iubirea de sine sună tare bine și pare ușor de făcut. Numai că, cei mai mulți dintre noi am fost crescuți cu ideea că sacrificiul de sine este normal și răsplătit, că iubirea de sine presupune egoism sau narcisism, că poți și trebuie să te împingi și să reușești, că există o perfecțiune pe care e necesar să o atingem. Ni s-a spus că suntem răi dacă nu împărțim jucăriile, că suntem leneși dacă nu facem nimic, egoiști dacă spunem nu și multe alte lucruri despre cine suntem și cum ar trebui să fim, până când am ajuns să ne dezicem de noi și să ne deconectăm de la sine.

Citește articolul integral în ediția de mai a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top