Now Reading
Alb sau roșu? Ce spune despre tine tipul tău preferat de vin

Alb sau roșu? Ce spune despre tine tipul tău preferat de vin

Ce spune despre tine vinul tău preferat? Destul de multe, dacă este să ne uităm la rezultatele unui studiu recent realizat de cercetători francezi și citat într-un articol publicat de The Telegraph. Experții au descoperit că există anumite corelații între obiceiurile sociale ale subiecților și preferințele lor pentru vinul alb, rose sau roșu.

Deși studiile au fost bazate pe sondaje și interviuri pe eșantioane semnificative, nu există dovezi științifice clare care să explice preferințele noastre pentru un tip de vin sau altul, ci doar modele comportamentale. De multe ori, băutorii de vin roșu își motivează alegerea invocând numeroasele beneficii pentru inimă și creier ale acestuia, datorită conținutului său mare de antioxidanți. Însă mai interesant este faptul că, deși puțini știu asta, vinul alb are și el numeroase beneficii pentru sănătate.

Dacă citești acest articol complet despre beneficiile vinului alb, vei descoperi cum acesta poate contribui la prevenirea anumitor boli de inimă, a unor afecțiuni ale sistemului nervos, dar și la sprijinirea sistemului imunitar. Acestea fiind spuse, iată care sunt cele mai interesante concluzii ale studiului de mai sus:

Băutorii de vin roșu au mai frecvent diplome de absolvire de la universități, sunt căsătoriți și beau mai des decât cei care preferă vinul alb sau rose. Însă băutorii de vin alb sunt adevărații familiști, sunt aventurieri care adoră să călătorească și sunt mai fericiți la locul de muncă.

„Cei care beau vin roșu par să fie cei mai relaxați. Cei care îl preferă pe cel alb sunt mai preocupați de poziția lor socială, în timp ce amatorii de rose sunt în căutarea unei schimbări”, susține Gerard Basset, purtătorul de cuvânt al companiei French Wines with Style, care a comandat una dintre cercetări.

Studiul realizat pe mai mult de 2.000 de adulți din Marea Britanie a evaluat întreg statutul social al participanților: de la câștigurile anuale, până la perspectivele din carieră și atributele personale. Astfel, rezultatele studiului au arătat că mai mult de jumătate dintre băutorii de vin roșu au absolvit cursurile unei facultăți și câștigă între 40 și 45.000 de lire sterline anual. Dintre ei, 81% sunt mulțumiți de locul lor de muncă, însă 65% își doresc să urce pe scara ierarhică la serviciu și au ambiții mari legate de cariera lor. Mai puțin de o pătrime dintre ei susțin că au obținut tot ce se putea din punct de vedere profesional.

Prin comparație, amatorii de vin alb câștigă între 20 și 30.000 de lire anual, însă ei preferă joburile cu o anumită însemnătate, care nu doar le aduc un câștig financiar, ci și împlinire sufletească. Așa se face că peste o treime dintre ei susține că este satisfăcută cu viața profesională și cu ceea ce au obținut până în prezent. Concluzia? Deși băutorii de vin roșu sunt mai ambițioși, cei care preferă vinul alb sunt mai fericiți și se simt mai împliniți în viață.

În ceea ce privește viața personală, este mai probabil ca băutorii de vin roșu să fie căsătoriți, în timp ce 85% dintre băutorii de vin alb sunt singuri și nu doresc să se implice într-o relație, întrucât le place libertatea pe care le-o dă statutul lor actual. Studiul a descoperit că peste 82% dintre băutorii de vin roșu sunt fie căsătoriți, fie implicați într-o relație serioasă.

De asemenea, este mai probabil să îi vezi sâmbătă seara în oraș pe băutorii de vin alb, cărora le place să fie mereu în compania prietenilor și a oamenilor, în general, fiind firi foarte sociabile și prietenoase. Deși se descriu drept „timizi”, „tăcuți” și „rezervați”, pare a fi vorba mai mult despre modestie, în cazul lor, decât despre adevăr, întrucât ei au vieți sociale mult mai active decât băutorii de vin roșu, care cred despre ei că sunt „inteligenți”, „încrezători” și „puternici”.

Indiferent că te regăsești în tiparele comportamentale descrise mai sus, că bei vin alb sau roșu, este important să știi că vinul consumat cu moderație poate fi de mare ajutor în scăderea colesterolului, în ameliorarea stărilor de anxietate și depresie, în lupta cu kilogramele în plus și te poate ajuta să te relaxezi după o zi grea. Singura condiție este să nu bei mai mult de un pahar și nu mai des de patru zile pe săptămână, dacă vrei să te bucuri din plin de toate beneficiile sale asupra sănătății.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: marino bocelli

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top