CItesti acum
Creierul se schimba cand invatam

Creierul se schimba cand invatam

creier, invatare, copil
Un studiu efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea Brown spune ca in timpul invatarii are loc un proces numit „potentare pe termen lung“, care are rolul de a intari sinapsele cerebrale.

Rezultatele acestui studiu confirma ipotezele neurologilor: invatarea se foloseste de po­­­­­­­ten­tarea pe termen lung, producand schim­bari in conexiunile (sinapsele) neuronilor ce sunt necesare pentru a dobandi si stoca noile informatii.

Cercetatorii de la Universitatea Brown au folosit soareci pentru a-si proba teoriile si au descoperit nu numai ca ro­zatoarele capatasera noi aptitudini, dar creierul li s-a schimbat. Asociata cu in­va­ta­rea, intarirea sinapselor neuronale din cortexul motor a fost accelerata printr-un pro­ces ce consta in folosirea potentarii pe ter­­­men lung, si se crede ca acesta sta la baza in­vatarii si memoriei. Potentarea pe termen lung implica un sablon de intarire si de sla­bire a sinapselor care poate dura sap­ta­mani intregi.

Cercetatorii sunt de asemenea in cautarea efectelor diferitelor programe de training asupra schimbarilor sinaptice. „Vrem sa aflam ce tipuri de training initiaza sau sustin schimbarile din circuitul cortical”, afirma John Donoghue, profesor neurolog. „Exista o baza cerebrala pentru diferitele tipuri de a invata? Cum putem invata in mod optim?”. Iata noi compusi de investigat.

Citeste si
femeie care tine in gura un sapun pe care scrie detox

Catalina Cristescu.

Care este reactia ta?
Frumos
0
În regulă
0
Jucăuș
0
Se poate si mai bine
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

La inceputul paginii