Now Reading
Well being sau ritualul traitului bine sanatos

Well being sau ritualul traitului bine sanatos

Revista Psychologies

Sa mananci sanatos, sa faci sport, sa nu faci excese de niciun fel. Aceasta este reteta standard recomandata de toti specialistii in nutritie. Dar este acesta raspunsul complet pentru o viata sanatoasa?

Un corp sanatos are nevoie de o minte sanatoasa. Astfel, pe langa recomandarile nutritionistilor, trebuie gasita formula prin care putem diminua stresul zilnic si gasi calea catre o armonie si o liniste interioara.

Conceptul de “well being” nu se refera la o bunastare materiala, ci la una spirituala, obtinuta prin exercitii ale mintii si control al emotiilor.

Medicii sustin ca stresul este boala secolului nostru, una care provoaca afectiuni ale organelor interne si sta la baza multor alte boli. Prin urmare, trebuie sa avem grija ca in permanenta sa tinem stresul sub control. Psihologii spun ca acest proces este unul constient si functioneaza pentru cei mai multi oameni ca un exercitiu zilnic, ca un ritual.

Cum tinem stresul sub control

  1. Gasim mereu echilibru intre job si pasiuni. Trebuie sa aiba aceeasi pondere ca timp. Opt ore ale lor, opt ale tale.
  2. Functionam dupa politica pasilor mici. Nu ne setam obiective inalte si de neatins, ci scopuri mici, consecutive, realizabile. Zilnic.
  3. Alegem sa facem cate ceva frumos in fiecare zi. O plimbare, un film, o carte buna.
  4. Vorbim la telefon pentru cateva minute cu cineva drag. Nu despre lucruri cotidiene, ci despre noi insine. Spunand cu voce tare lucruri despre tine, acestea incep sa aiba alte semnificatii.
  5. Acceptam ceea ce simtim. Radem daca ne vine sa radem, plangem sau suntem tristi daca asa simtim. Exteriorizarea emotiilor este unul dintre cele mai importante lucruri din lume.
  6. Acceptam ca nu poate mereu sa iasa bine tot ce ne-am propus. E in regula sa nu fie sambata in fiecare zi.
  7. Dormim mai mult. Opt ore de somn sunt ca un reset pentru o zi incarcata.
  8. Facem lucruri relaxante in pauze, sau inainte de culcare. Ne odihnim creierul in mod creativ.

In favoarea relaxarii si eliminarii stresului, a aparut o noua tehnica de auto-terapie prin arta, data de cartile de colorat pentru adulti. Poti colora si te relaxa folosind cu migala creioanele de colorat pentru a acoperi suprafete intregi de mandala sau de alte forme. Chiar ajuta!

Exista o intreaga colectie de carti de colorat pentru oameni mari, prima carte din aceasta colectie va aparea luni, 6 iunie, impreuna cu ziarul Libertatea. Nu o ratati!

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top