Now Reading
Pe tine ce te face fericit?

Pe tine ce te face fericit?

Chiar asa, ce te face pe tine fericit? Dar pe amicul tau sau pe prietena ta cea mai buna? E bine sa te intrebi frecvent ce te face fericit, pentru ca in decursul vietii se mai schimba lucrurile si satisfactia de viata poate varia.

 

Insa cel mai important lucru este sa afli ce te face pe tine personal fericit, nu pe mama, pe tata, pe sotie sau pe copii. Macar sa stii, daca nu ai posibilitatea de a-ti procura acea fericire la care visezi.

De ce spun asta? Pentru ca vad mult prea adesea oameni prinsi in situatii in care au intrat la presiunea altora (familia care te preseaza sa te casatoresti, sotia care te preseaza sa renunti la niste activitati).

Nu e bine. Ar trebui sa avem curajul de a rezista acestor limitari si sa ne urmam vocea interioara (stiu, suna a cliseu 100%, dar are sens).

Industria dezvoltarii personale a luat avant in ultima vreme, semn ca este o nevoie pe piata: oamenii cauta raspunsuri, cauta sa afle ce ii face sa se simta mai bine.

E foarte bine (desi sunt sceptica fata de calitatea a 99% din oferta de dezvoltare personala). Macar e bine ca isi pun intrebari. E un start, macar nu stau in zona inconfortului, cauta.

Si eu imi adresez frecvent intrebarea si raspunsul meu e simplu: pe mine ma fac fericita cartile, prietenii, sportul. Destul de simplu. De multi ani, aceasta este ecuatia castigatoare.

Si ma bucur sa constat ca nu prea variaza in timp. De fapt, satisfactia de viata a „tocilarilor“ creste in timp, nu scade odata cu varsta.

Ma bucur ca am fost mereu un soarece de biblioteca, o tocilara clasica, si ca am gasit placere teribila in a „rontai“ informatie, povesti.

Din fericire, informatia creste cantitativ pe zi ce trece in lume, mereu se gaseste ceva stimulant. Cum sa nu fii fericit?! Si e si gratis, e nevoie doar de conexiune la internet…

Apoi, prietenii mei se inmultesc si ei. Ce pot dori mai mult?! Si sportul e la indemana, pentru ca locuiesc langa un parc.

Nu vreau prin aceasta sa spun ca sunt vreun exemplu, doar ca fericirea este, pentru mine, practic, gratuita.

Si va invit sa meditati la ideea ca o masina noua, o casa mai mare sau o calatorie la capatul pamantului nu sunt musai chestii care sa „salte“ starea de bine.

Bucuriile simple pot fi intense si, pe termen lung, sa dea senzatia globala a unei vieti traite agreabil.

 

Ma puteti urmari si pe www.iulialexa.com

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top