Citești
Am renuntat la niste fantome legate de relatia precedenta

Am renuntat la niste fantome legate de relatia precedenta

Buna ziua, Prefer sa spun ca am nevoie de un sfat decat sa va pun o intrebare. 

………………………………………………………………………………………….

Aveti vreun sfat pentru mine, va rog?

Intrebare pusa de: dumitrache, 26

Raspunsul psihologului:

Nu am prea multe lucruri de spus, pentru ca dumneavoastra ati punctat cam toate problemele din relatia voastra. Va asumati o parte din responsabilitatea pentru cele intamplate (foarte greu pentru cineva sa accepte cu sinceritate asa ceva) si, in acelasi timp, simtiti ca ceva e putred daca atunci „cand dai de greu sa cauti in cateva saptamani salvarea in altcineva.” Intr-adevar, pare-se ca asa a procedat el in cel putin trei imprejurari.

Asa incat o sa va vorbesc despre gelozie. Gelozia implica rivalitate si nevoia de a castiga o lupta, cu premiul pe care nu stim cu certitudine ca ni-l mai dorim dupa aceea. Acceptam relatia in triunghi pe de o parte pentru ca vrem sa ne dovedim noua insine ca suntem mai buni decat adversarul si, din nefericire, pe parcurs putem uita care e acela.

Pe de alta parte, cand apare un rival, chiar si doar fantasmat, dorinta noastra, uneori deja stinsa, se poate inviora. In unele cazuri, gelozia e temporara si lupta are un deznodamant, iar alteori, de pilda cand avem un partener al carui hobby e flirtul, putem ajunge sa purtam un adevarat razboi. Insa lupta intotdeauna mobilizeaza agresivitatea din noi, iar cand nu suntem confortabili cu ea, (de obicei ne e teama de reactiile celorlalti sau de cat de periculoase pot deveni atacurile noastre) atunci se poate preschimba in dusmanul principal, care ne scobeste pe dinauntru mai abitir decat un pichamar din intersectiile Bucurestiului. In plus, in cazul dumneavoastra, cum bine ziceti, indiferenta lui pare ca va accentueaza starile cumplite prin care treceti.

Mie mi se pare ca aveti o insusire mai rar intalnita in societatea de astazi, inclinata spre activism, si anume capacitatea de a privi in interiorul dumneavoastra. De aceea, paradoxal, v-as recomanda o discutie cu un psihanalist care sa va ajute sa va identificati si sa va imblanziti adversarii.

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Vezi comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus