Now Reading
File de cod cu sos meunière

File de cod cu sos meunière

Revista Psychologies
file-de-cod-cu-sos-meunière

PENTRU 4 PORŢII

Timp de preparare: 45 minute

INGREDIENTE

  • file de cod
  • morcovi
  • unt
  • făină
  • ulei
  • sparanghel
  • suc de lămâie
  • capere
  • pătrunjel
  • sare

PREPARARE

1. Pentru piureul de morcovi cu beurre noisette, vom folosi 3 morcovi şi 100g unt.

2. Spălăm şi curăţăm morcovii de coajă, îi tăiem rondele şi îi fierbem în apă cu sare. Pentru untul brun (beurre noisette/ brown butter) încălzim o tigaie la foc mediu. Tăiem untul cuburi şi îl adăugăm în tigaia încălzită. Rotim tigaia ocazional pentru a ne asigura că nu ardem prea tare untul. Acesta va începe să facă spumă după 30 de secunde, iar proteinele se vor rumeni. Dorim o nuanţă maro-auriu, iar untul rezultat are o aromă de nucă. Într-un blender, punem morcovul fiert şi o parte din untul brun. Procesăm până la omogenizare, completăm cu sare şi cu restul de unt, după gust.

3. Sparanghelul îl tragem la tigaie, foarte simplu și gustos.

4. Pentru a prepara peştele, avem nevoie de 4 file de cod, 3 linguri făină, unt şi ulei. Tapetăm fileurile de peşte cu şervete de hârtie, pentru a îndepărta orice exces de apă. Asezonăm cu sare şi piper şi trecem peştele prin făină. Încălzim la foc mediu o tigaie şi adăugăm un cub de unt şi puţin ulei (ideal, dacă avem, folosim unt clarifiat). Prăjim peştele câte 3-4 minute pe fiecare parte.

5. Pentru sosul meunière, vom folosi unt, suc de lămâie, sare, capere şi pătrunjel. Topim untul în tigaie (putem să îl rumenim puțin, ca la beurre noisette), adăugăm suc de lămâie, o linguriţă de capere, sare şi pătrunjel tocat.

6. Îl servim, punând în farfurie o lingură de piure de morcovi, 3-4 tije de sparanghel, 1 file de cod şi pe deasupra 1-2 linguri de sos meunière. Decorăm cu microplante, pentru prospeţime.

Ana SBPentru a crea o experiență gastronomică desăvârșită am ales un vin care încântă printr-o surprinzătoare și echilibrată diversitate aromatică, Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc. Un vin limpede, expresiv, strălucitor, obținut din struguri recoltați manual de pe parcele cu expoziție sudică. Cu aromă pronunțată de flori de soc, corp delicat, însuflețit de o aciditate ridicată, Ana Sauvignon Blanc îmbină armonios note de caisă, piersică, lămâie și grapefruit.

Gama Owner’s Choice reunește unele dintre cele mai apreciate vinuri produse de Jidvei, distinse cu numeroase medalii la cele mai importante competiții internaționale. Fine, echilibrate și pline de prospețime, vinurile din gama Owner’s Choice vorbesc despre respectul pentru arta vinului. Deloc întâmplător, vinurile din această gamă poartă chiar numele fiicelor proprietarului, Ana și Maria.

Conţinut realizat în parteneriat cu Jidvei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top