Now Reading
Black Friday in imobiliare: reduceri de pana la 11.000 de euro!

Black Friday in imobiliare: reduceri de pana la 11.000 de euro!

Revista Psychologies

O analiza realizata de Imobiliare.ro arata ca unii vanzatorii de locuinte – in special dezvoltatori – tind sa se alinieze trendului organizarii de promotii de Black Friday, desi conceptul este dificil de translatat la domeniul imobilar.

 

 

 

Ofertele speciale constau in general in reduceri de pret, alternativa fiind reprezentata de un loc de parcare gratuit sau de o bucatarie mobilata si utilata. De mentionat este ca discounturile nu ajung nici pe departe la nivelul practicat pe piata electrocasnicelor, situandu-se, de regula, sub valoarea de 5.000 de euro (sau 10% din valoarea proprietatii).

Bucuresti:

In cartierul Berceni, un apartament cu doua camere in bloc nou (constructie 2016) este disponibil spre vanzare cu o reducere de 3.050 de euro, de la 53.000 la 49.500 de euro. Locuinta este situata la etajul intai al unui bloc cu patru nivele si dispune de o suprafata utila de 60 de metri patrati. Oferta este valabila insa numai pentru achizitiile cu plata rapida (cash).

In apropiere de statia de metrou Mihai Bravu, un alt apartament cu doua camere, finalizat tot in 2016, face obiectul unei reduceri de Black Friday in valoare de 4.000 de euro, de la 86.000 la 82.000 de euro. Imobilul se afla situat la etajul cinci din sase si are o suprafata utila de 61 de metri patrati.

Tot in zona Mihai Bravu, un apartament cu doua camere cu o suprafata similara (60 de metri patrati utili) beneficiaza de o dubla promotie, constand intr-o reducere de pret in valoare de 2.000 euro, pe de o parte, si un loc de parcare la demisol, pe de alta parte, in cazul in care antecontractul se semneaza pana la sfarsitul acestei saptamani. Apartamentul,  amplasat la etajul unu (din trei), poate fi achizitionat astfel cu 83.000 de euro.

In zona Aparatorii Patriei, o unitate locativa cu trei camere, in suprafata de 100 de metri patrati utili, este scoasa la vanzare cu un discount de 4.000 de euro fata de pretul de lista, de la 99.000 la 96.000 de euro. Locuinta este finisata si se afla la etajul al doilea intr-un bloc cu sapte nivele finalizat in 2014.

O promotie de Black Friday este organizata si de dezvoltatorul ansamblului rezidential Grünenpark, din zona Drumul Taberei. Astfel, cumparatorii care vor semna contracte intre 18 noiembrie si 18 decembrie 2016 vor primi „la pachet” bucataria mobilata si echipata. Ansamblul se afla in constructie, iar un apartament cu doua camere, cu o suprafata utila de 86 de metri patrati, poate fi achizitionat, spre exemplu, cu 81.000 de euro.

Dezvoltatorul ansamblului Rotar Park Residence, situat in apropiere de statia de metrou Pacii, ofera un discount in valoare de 2.000 euro pentru apartamentele de la etajul 10. In mod normal, preturile solicitate pentru etajele superioare incep de la 1.000 de euro pe metru patrat util (cu TVA inclus).

Dezvoltatorul ansamblului Barcelona Residence din Titan a anuntat o reducere in valoare de 5% la preturile apartamentelor de Black Friday, oferta fiind valabila in 18 si 19 noiembrie. Asta ar insemna ca, pentru un apartament cu doua camere cu o suprafata de aproape 57 de metri patrati si un pret de lista de 69.000 de euro (fara TVA), discount-ul ar ajunge la 3.450 de euro.

Nu doar vanzatorii bucuresteni au reactionat, Black Friday s-a extins si in Brasov. Cea mai mare reducere de pret oferita de Black Friday pe Imobiliare.ro poate fi gasita in Brasov si se ridica la aproape 11.000 de euro. Astfel, un apartament tip duplex, situat la ultimele etaje ale unui bloc nou din cadrul ansamblului Subcetate Apartamente, zona Exterior Nord, poate fi achizitionat cu 49.900 de euro, in loc de 60.800 de euro (la cat ajunge valoarea normala de lista). De mentionat este ca pretul redus nu mai include un loc de parcare gratuit (a carui valoare ar ajunge la 2.000 de euro). Locuinta are trei camere si o suprafata utila de 92 de metri patrati. Oferta este insa valabila numai pentru achizitiile cu plata cash.

Pentru cei interesati de o tranzactie prin credit in cadrul aceluiasi complex, un duplex cu trei camere, cu o suprafata utila similara (92 de metri patrati), poate fi achizitionat cu un discount de circa 5.000 de euro, de la 64.000 la 58.900 de euro. Potrivit reprezentantilor companiei, noul pret include si un loc de parcare gratuit (spre deosebire de cel vechi).

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top