Now Reading
(P) Brasov, un oras al simbolurilor

(P) Brasov, un oras al simbolurilor

Revista Psychologies

Unul dintre cele mai pitoresti orase din tara, Brasov, asezat la poalele Tampei, te asteapta cu o seama de atractii deosebite care iti vor face fiecare vizita sa fie una unica. Fiecare straduta boema este flancata fie de cladiri istorice, de magazine cochete, fie de catedrale somptuoase sau sobre, care te vor impresiona.

 

Brasovul spiritualitatii

Orasul este plin de simboluri fie ca sunt cu caracter religios, fie istoric, iar impozanta Catedrala Neagra este unul dintre ele. Edificiul de cult ridicat in stil gotic, pozitionat la doar cativa pasi de Piata Sfatului, din centrul Brasovului, poate fi oricand inceputul unei noi aventuri in acest oras.

Un alt obiectiv religios pe care trebuie sa-l vizitezi in Brasov, mai ales prin prisma povestii pe care o poarta, este Biserica Sfanta Treime, construita initial in anul 1786 dintr-o casa saseasca, dar fara simbolurile sacre, toaca, clopotul sau turnul, din banii credinciosilor, unde timp de cativa ani a servit atat romanilor, cat si grecilor, cu slujbe in ambele limbi. Foarte curand, insa, in anul 1789, acestia din urma si-au arogat dreptul asupra bisericii si abia dupa circa 150 de ani romanii si-au recuperat locul de rugaciune. Astazi, edificiul ramane un exemplu desavarsit de arhitectura, cu un interior de o frumusete uluitoare, cu picturi remarcabile, ce adaposteste chiar si o icoana venetiana tocmai din anul 1633.

 

Brasovul vegheat de Casa Sfatului

Cladirea Sfatului, din centrul Brasovului, pentru care s-a dat acordul de constructie in anul 1420, insa temporar amanata din cauza invaziei otomane, a fost initial ridicata ca un turn de supraveghere. Exemplul superb de arhitectura baroca, Casa Sfatului ce gazduieste din anul 1950 Muzeul Judetean de Istorie, nici nu te-ar lasa la prima vedere sa ghicesti prin cate a putut sa treaca de-a lungul timpului.

Asa ca nu-ti ramane decat sa o admiri si sa-ti amintesti in treacat de traznetul din anul 1608, cand incendiul a fost stins cu vin, lapte si otet, cutremurul din 1662, cand doua treimi din cladire s-au prabusit, precum si alte furtuni, cutremure, asedii si incendii devastatoare, in urma carora cladirea a ramas in picioare.

 

De Geanina Ichim

Curse turistice cu autocarul in Brasov. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

 

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!